Preşedintele PNL, Ludovic Orban, estimează că în ritmul politicilor PSD, România va cunoaşte o criză economică fără precedent

De la Botoşani, preşedintele PNL Ludovic Orban a tras un semnal de alarmă în privinţa politicilor fiscal- bugetare ale Guvernului Tudose, afirmând că acest guvern a generat cheltuieli pentru care nu are resurse financiare.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, estimează că în ritmul politicilor PSD, România va cunoaşte o criză economică fără precedent

Liderul PNL, Ludovic Orban, a folosit în expunerea sa comparaţia situaţiei economice a României din primele şase luni ale anului 2017 cu primele şase luni ale anului 2017. "Gradul de îndatorare a României a crescut cu două puncte procentuale, aproape 4 miliarde de euro, iar aceşti bani nu s-au dus în investiţii, nu s-au dus în dezvoltarea de capacităţi de infrastructură critică sau de capacităţi economice, banii ăştia s-au dus în salarii, în pensii, în ajutoare sociale, în diferite categorii de subvenţii care se acordă, iar aceşti bani nu vor produce niciun leu, nu vor genera niciun fel de dezvoltare economică, în schimb vor cădea în spinarea cetăţenilor români pentru că aceste datorii trebuie plătite", a explicat preşedintele PNL.

De asemenea, liberalul a criticat lipsa de investiţii publice şi private, considerând că fără acestea, creşterea economică este nesustenabilă. "A doua dată care este îngrijorătoare şi care arată lipsi de responsabilitate a actualului guvern este cea legată de volumul investiţiilor publice şi volumul investiţiilor private. Suntem la minimum istoric din ultimii zece ani în materie de investiţii publice, nu au fost investiţi nici 6 miliarde de lei. Ca să vă dau un termen de comparaţie, guvernul Cioloş, care nu a fost un guvern care să aloce resurse foarte mari pentru investiţii, fiind un guvern de un an de zile, fără un program multianual, a alocat în prima jumătate a anului 2016 peste 11 miliarde de lei pentru investiţii. Chiar comparat cu guvernele PSD conduse de Ponta, nivelul investiţiilor este extrem de mic şi sigur că se va reflecta în anii care vin în dezvoltare, motoarele de creştere economică sunt şi investiţiile publice", a susţinut Ludovic Orban, care prognozează o criză economică fără precedent.

Ce soluţii are PNL la aceste politici ale guvernării majoritar- PSD? "Soluţia este foarte simplă: orientarea cheltuielilor publice către investiţii, dezvoltarea pe scară largă a parteneriatelor publice- private ca soluţie de relansare a investiţiilor şi de susţinere a investiţiilor publice necesare pentru care nu există susţinere, absorbţia reală a fondurilor europene ca şi motor al dezvoltării, asigurarea unei stabilităţi fiscale şi a unui regim fiscal care să fie competitiv în raport cu toate celelalte ţări din regiune şi care să creeze atractivitate pentru potenţialii investitori, reducerea formalităţilor birocratice", a detaliat Ludovic Orban.

 

Spune-ne opinia ta