PNL îşi alege noul preşedinte. Şefia partidului, disputată de Ludovic Orban şi Cristian Buşoi

Şefia PNL va fi disputată sâmbătă în CN de Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Majoritatea filialelor şi-au declarat sprijinul pentru Orban.

PNL îşi alege noul preşedinte. Şefia partidului, disputată de Ludovic Orban şi Cristian Buşoi

   Foto: Ziare.com

Liberalul Ludovic Orban, cu moţiunea "Partidul Naţional Liberal - Forţa Dreptei" şi secretarul general interimar Cristian Buşoi, cu moţiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!" sunt singurii rămaşi în cursă după ce moţiunea "Politica naţională - Calea liberală", depusă de Viorel Cataramă, nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene din cel puţin 10 filiale ale partidului, condiţie necesară pentru a fi supusă dezbaterii şi votului în Congresul PNL.

Majoritatea filialelor judeţene au declarat că îl vor susţine pe Ludovic Orban în cursa pentru şefia PNL. Printre acestea se numără organizaţiile PNL din judeţele Giurgiu, Olt, Sibiu (condusă de preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan), Gorj, Alba, Galaţi, Botoşani, Tulcea, Satu Mare, Hunedoara şi Arad. Filalele PNL din judeţele Mureş, Harghita (deşi iniţial a anunţat că îl va susţine pe Cristian Buşoi) şi Cluj au decis în Birourile Politice Judeţene ca delegaţii la Congresul Naţional să voteze după bunul plac.

Liderul fostului PDL, Vasile Blaga, a refuzat să spună pe cine va susţine la Congresul Naţional, declarând pentru Mediafax că îşi va exprima susţinerea "în cabina de vot" şi că nu vrea să se antepronunţe în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor interne de sâmbătă.

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a cărui filială va avea cea mai numeroasă delegaţie din ţară la Congresul PNL, nu a precizat pe cine va susţine pentru şefia PN La Congresul Naţional al PNL ar urma să participe 5.000 de delegaţi din întrega ţară care vor decide cine va prelua şefia PNL.

Tot în cadrul Congresului vor fi aleşi preşedinţii Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori (CNRC) şi Comisiei de Arbitraj (CA), în cărei componenţă doreşte să intre şi botoşăneanul Gheorghe Sorescu.

Duminică va avea loc şi Consiliul Naţional de Coordonare, for în care vor fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi: 8 vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate şi 8 vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare şi 16 membri pentru Biroul Executiv- printre care doresc să se numere şi botoşănenii Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC. Noul secretar general al partidului va fi propus de preşedintele PNL.

Sursa: Mediafax.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...