New York Times scrie ca trupele americane se pregatesc de razboi in Europa de Est!

New York Times scrie ca trupele americane se pregatesc de razboi in Europa de Est!

Dupa mai mult de un deceniu de lupta contra insurgentilor islamici din Irak si Afganistan, armata Statelor Unite este acum in situatia de a se adapta, pentru a putea raspunde posibilelor amenintari ale Rusiei in Europa de Est.

Iar in acest sens sunt multe modificari care trebuie facute. Spre exemplu, sute de tancuri si de vehicule armate de lupta, avand binecunoscuta culoare a nisipului, care au intervenit in Orientul Mijlociu, trebuie sa fie revopsite in acel verde inchis - kaki - specific reliefului european, scrie New York Times.

De asemenea, militarii obisnuiti sa opereze din baze mari si securizate, in Irak si Afganistan, trebuie acum sa se antreneze camuflati si sa se imparta in grupuri mai mici, pentru a evita drone sofisticate de supraveghere.

In plus, trupele americane nu vor mai avea cale libera in aer sau acces prioritar pe teren, asa cum o faceau pe vaile din Irak si in muntii din Afganistan. In Europa de astazi, granitele conteaza in toate chestiunile militare. De exemplu, deunazi, un convoi al armatei americane, care transporta munitie din Germania in Romania, a fost retinut la granita austriaca, mai multe zile, din cauza restrictiilor impuse convoaielor militare in timpul orelor aglomerate ale vacantei de vara.

SUA si Rusia isi incordeaza muschii

Statele Unite si aliatii lor NATO au incheiat recent pozitionarea a circa 4.500 de militari in trei state baltice si in Polonia si pregatesc stationarea altor cateva mii de trupe inarmate in Europa, pentru a impiedica orice agresiune ruseasca.

Intre timp, Moscova trimite forte pentru propriile exercitii de-a lungul granitei vestice cu Europa si, de asemenea, detaseaza militari in Siria si in estul Ucrainei.

Pentru luna septembrie este programat un exercitiu militar urias, care ar putea implica 100.000 de trupe si alt personal de securitate.

In semn de raspuns, Pentagonul si-a intensificat antrenamentele si exercitiile pe teritoriile unor state NATO din Europa.

In plus, aliatii si-au intensificat patrulele aeriene, maritime si terestre, de la Marea Baltica la Marea Neagra, pentru a contracara o crestere similara a fortelor rusesti in jurul periferiei NATO.

De exemplu, impresionantul exercitiu militar Saber Guardian, cel mai mare din Europa din acest an, care a avut loc in Romania, Bulgaria si Ungaria, a inclus transportarea a peste 1.000 de trupe si a sute de vehicule in aceste tari.

Sute de trupe ale aliatilor, inclusiv militari americani cu fetele vopsite in culori de camuflaj, si tancurile lor de 60 de tone au trecut Dunarea pe poduri improvizate, pentru a raspunde la atacuri simulate pe cealalta parte. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...