SUA au atacat Siria. Reacția dură a Kremlinului!

Armata SUA a informat fortele ruse inainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene si nu a vizat acele sectiuni ale obiectivului unde rusii erau considerati a fi prezenti.

SUA au lansat in noaptea de joi spre vineri (ora Romaniei) un atac cu rachete asupra unor tinte militare din Siria, potrivit presei americane.

Operatiunea a vizat baze aeriene si vine ca raspuns la atacul cu arme chimice din orasul Khan Shaykhun, in care si-au pierdut viata zeci de civili. Pentagonul a precizat ca atacul a avut loc la ora siriana 04:40 (01:40 GMT), cand 59 de rachete de croaziera Tomahawk au fost trase din distrugatori in estul Mediteranei, arata Hotnews.

Armata SUA a informat fortele ruse inainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene si nu a vizat acele sectiuni ale obiectivului unde rusii erau considerati a fi prezenti, a precizat purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis.

Kremlinul considera atacul SUA "o agresiune impotriva unei natiuni suverane".

Marea Britanie sprijina "pe deplin" actiunea SUA.

Jean-Marc Ayrault, seful diplomatiei franceze: "Atacul reprezinta un avertisment la adresa unui regim criminal."

Atacul american asupra Siriei este „un act de agresiune împotriva unui membru ONU”, a declarat președintele comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului rus, Viktor Ozerov. El a mai spus că Moscova va cere o întrunire de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta această situație. Este prima reacție a unui oficial rus, după atacul american din noaptea de joi spre vineri, relateaza Digi24.

La rândul său, adjunctul președintelui comisiei de apărare din Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului rus, este citat de agenția RIA Novosti spunând că relațiile dintre Moscova și Washington se vor deteriora, în urma atacului de joi noapte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Restricții de apă în sute de localități din țară, printre care șapte orașe, inclusv Dorohoi. Oficialii Apelor Române fac apel la populaţie

Monday, 5 August 2024

„În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 78,59% (în scădere faţă de săptămâna trecută când era de 79,77%). Menţinem &ic...

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Sunday, 7 July 2019

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019. ...

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Sunday, 7 July 2019

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety.   Sursa: News.ro Citeste mai mult AICI