Igor Dodon la Moscova: Republica Moldova isi va mentine neutralitatea si nu va adera la NATO

Igor Dodon la Moscova: Republica Moldova isi va mentine neutralitatea si nu va adera la NATO

Republica Moldova intentioneaza sa-si mentina neutralitatea si se opune in mod categoric aderarii sale la NATO, a declarat presedintele moldovean Igor Dodon in timpul intrevederii avute miercuri la Moscova cu presedintele Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, informeaza agentia rusa de presa Tass, citata de Agerpres.

"Exista trei-patru lucruri care nu pot constitui subiecte de negocieri: statalitatea noastra, adica mentinerea Republicii Moldova si nu unirea ei cu alte tari; neutralitatea noastra, respingem in mod categoric aderarea la NATO; al treilea moment principial este ortodoxia noastra, adica nu avem nevoie de valorile europene pe care unii incearca in orice chip sa ni le impuna, iar al patrulea este parteneriatul strategic cu prietenii nostri din Rusia", a subliniat Dodon.

Potrivit acestuia, majoritatea populatiei Republicii Moldova ar sustine aceste principii, chiar daca societatea ramane dezbinata asupra multor probleme de politica externa. "In prezent incercam sa formam o noua pozitie: nu pro-europeana, nu pro-americana, ci pro-moldoveneasca", a adaugat Dodon.

In cadrul aceleiasi intrevederi, presedintele Republicii Moldova a declarat ca spera la noi convorbiri in viitorul apropiat cu liderul separatist transnistrean Vadim Krasnoselski, pentru a discuta despre reglementarea problemei transnistrene. "Am o atitudine foarte constructiva fata de conducerea regiunii (transnistrene), am avut deja doua intrevederi cu liderii ei si sper ca in viitorul apropiat vor avea loc si altele", a spus el.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...