Flutur dă de pământ cu consilierii PSD de la Botoșani: Nu vă jucați cu soarta municipiului, nu vă jucați cu viețile oamenilor, nu vă jucați cu legea!

Flutur dă de pământ cu consilierii PSD de la Botoșani: Nu vă jucați cu soarta municipiului, nu vă jucați cu viețile oamenilor, nu vă jucați cu legea!

Primarul municipiului Botoșani a avut astăzi poate cel mai dur atac al carierei sale politice la adresa membrilor PSD de la Botoșani.

Vizibil revoltat de faptul că membrii PSD din Consiliul Local Botoșani au părăsit ieri ședința Consiliului Local pe un motiv evident inventat, fără a lua în dezbatere o serie de hotărâri foarte importante pentru municipiul Botoșani, primarul Cătălin Mugurel Flutur a explicat că este inadmisibil ca pe ambiția unui partid să nu poată fi plătite salariile pentru sute de angajați ai unităților bugetare din municipiu.  

“Am asistat miercuri la o nefericită premieră în ședințele de consiliu de la Botoșani: părăsirea premeditată a lucrărilor ședinței de către consilierii PSD pentru un motiv pueril, inventat, denunțat imediat ca fiind fals de către tehnicienii specializați ai primăriei, acela că s-ar fi defectat sistemul electronic de vot.

Din lipsă de cvorum, ședința a trebuit suspendată. Proiecte de hotărâre extrem de importante pentru buna funcționare a municipiului în această perioadă, aflate pe ordinea de zi, nu au mai putut fi adoptate, în ciuda urgenței lor evidente. O să mă refer doar la rectificarea bugetului municipiului Botoșani, cu urmări grave în privința plății salariilor pentru sute de angajați ai unităților bugetare dependente de acest buget, sau la imposibilitatea de a contracta serviciile de salubrizare și deszăpezire, după data de 1 noiembrie, cu operatorul Urban Serv.

La tentativa nelegală și iresponsabilă de a prelua cu forța, în folosul PSD, Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, printr-o manevră ridicolă de transformare în organigramă a unui post de muncitor necalificat într-unul de director general, nici nu mai are sens să mă refer. Este un abuz incalificabil, născut, cum spuneam și mai sus, din disperarea provocată de pierderea puterii.

Sunt obișnuit, de la începutul actualului mandat de primar, cu ostilitatea și cu bețele în roate puse sistematic de majoritatea PSD din consiliu. Oamenii ăștia nu înțeleg rolul lor în administrația municipiului și sacrifică interesul public al tuturor botoșănenilor doar pentru a putea spune ulterior că ”în mandatul lui Flutur nu s-a întâmplat nimic”.

Am făcut din 2016 încoace și continui să fac eforturi pentru a depăși toate piedicile și pentru a găsi cele mai bune soluții care să-mi permită îndeplinirea atribuțiilor de primar, asigurând nu doar bunul mers, ci și dezvoltarea orașului, chiar și în aceste condiții de război politic absurd dus de PSD împotriva mea și a tuturor botoșănenilor.

În ședința de consiliu de miercuri social-democrații au depășit o limită, peste care nu mi-am imaginat niciodată că vor trece, în sabotarea intereselor orașului: linia roșie a legalității. A împinge abuziv soarta unui municipiu de 120.000 de locuitori, contrar tuturor legilor din această țară și contrar avertismentelor adresate nu doar de mine, ci și de juriști, într-o zonă de blocaj intenționat, premeditat, reprezintă un gest de o iresponsabilitate crasă.

De aceea, îi somez public pe consilierii municipali ai PSD să renunțe la războiul declarat nu mie, ci tuturor botoșănenilor, să revină la normalitate și la legalitate și să participe cu responsabilitate la lucrările ședinței extraordinare ce va avea loc luni, pentru a reduce efectele profund negative ale boicotului de miercuri, 23 octombrie. Încetați să dați curs instigărilor celor 1-2 personaje care au interese personale directe în a vă determina să blocați activitatea municipalității! Nu vă jucați cu soarta municipiului, nu vă jucați cu viețile oamenilor, nu vă jucați cu legea!”, a spus într-o postare publică pe pagina sa de socializare, primarul Cătălin Mugurel Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
20

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
120

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
77

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...