Dragnea: "Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în parlament". "Iohannis, autorul moral al violenţelor"

După şedinţa extraordinară a forului de conducere a PSD, liderul acestui partid, Liviu Dragnea a participat la o conferinţă de presă, alături de premierul PSD- ALDE, Sorin Grindeanu, în care a subliniat din nou că PSD a câştigat alegerile.

Dragnea: "Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în parlament". "Iohannis, autorul moral al violenţelor"

"PSD este un partid care a câştigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv exprimat la urne de către cetăţeni. În această lună de guvernare, guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în parlament şi indirect în baza votului primit de la cetăţeni, în spiritul şi în litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm puterea, atât cea executivă, guvernamentală cât şi cea legislativă acordată de către cetăţeni să o exercităm într-un mod legitim şi constituţional şi considerăm că orice încercare de subminare a activităţii guvernului este o tentativă de destabilitzarea a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale. A fost şi un vot de încredere pentru guvern, s-a reconfirmat susţinerea în unanimitate pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu, susţinerea politică a PSD, ţinând cont de faptul că s-a depus o moţiune de cenzură în parlament", a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, acesta a afirmat că în acest zile suntem cu toţii martorii unei dezinformări elaborate de o maşinărie profesionistă.

"Aş vrea să vă spun câteva lucruri şi despre aeastă campanie de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile. Am auzit-o aseară pe Olguţa Vasilescu spunând un lucru care este total adevărat. Şi eu dacă aş fi stat numai la televizor în ultimele zile fără să mă uit pe motivarea şi decizia Curţii Constituţionale, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul, aş fi ieşit în stradă, revoltat. O asemenea maşinărie de dezinformare, eu am mai văzut la Revoluţie şi după Revoluţie şi au mai fost situaţii în care în România s-a folosit acest sistem profesionist de dezinformare. În ce priveşte cetăţenii români care manifestează: avem tot respectul pentru dumnealor, este dreptul lor la opinie care este constituţional şi care este sfânt, respectăm opinia fiecăruia, are dreptul să şi-o exprime, indiferent că e vorba de un om, de o mie, de 10 mii, de 50, de 60 de mii de oameni, după caz, este un drept câştigat la Revoluţie, care trebuie respectat şi pe care noi îl respectăm. În acelaşi timp, este important ca aceste opinii să se exprime fără violenţă pentru că situaţia de azi-noapte din Piaţa Victoriei nu cred că este situaţia pe care şi-au dorit-o cei care au ieşi din dorinţa de a-şi exprima un punct de vedere, de a protesta, de a-şi exprima opiniile şi rugămintea noastră către oamenii cinstiţi este să se delimiteze de aceste grupări care au vrut să confişte acest protest sau care au vriut să facă ca aceste proteste să degenereze în violenţe. Nu ştiu mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru ca azi-noapte să se ajungă la violenţe şi eventual victime sau stricăciuni foarte mari. Eu sper ca Ministerul de Interne şi Parchetul să reuşească să afle cine a gândit, cine a organizat şi cine a plătit acţiunile violente de aseară”, a susţinut, printre altele, Liviu Dragnea.

Preşedntele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că este "autorul moral al violenţelor de aseară". "Această ordonanţă nu opreşte procesul în care sunt implicat", a mai adăugat el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prezentatorul TV care a aflat de Ayan de la soacra din Tudora: ”Mie se pare că e un miracol!”

astăzi, 15:26
511

Dani Oțil s-a arătat fost emoționat de tot ce s-a întâmplat cu Ayan, copilul care a supraviețuit o noapte întreagă, la temperaturi foarte mici și îmbrăcat sumar, î...

Avarie într-o comună din Botoșani, mii de locuitori fără apă la robinete pentru 24 de ore!

astăzi, 15:21
236

Societatea de apă Nova Apaserv anunță că a apărut o avarie pe conducta de distribuție apă din PEHD Dn 200 mm, localizată la ieșirea din rezervorul de înmagazinare apă Ungureni.Astf...

Până luni se mai pot depune dosarele pentru concursul de manager la Spitalul Mavromati, salariul depășește 18.000 de lei!

astăzi, 14:35
369

Pentru postul declarat vacant este nevoie de vechime de minimum 5 ani de zile. În prezent, cu titlu de interimat, postul este ocupat de Monica Adăscăliței.Candidații trebuie să aibă st...