Cel mai bogat candidat la prezidențiale, în campanie la Botoșani: „Se susține o clasă privilegiată”

Cel mai bogat candidat la prezidențiale, în campanie la Botoșani: „Se susține o clasă privilegiată”

Candidatul la prezidențiale al proaspăt înființatului partid Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, a fost prezent, duminică, 27 octombrie a.c., la o întrunire a membrilor din organizația județeană din Botoșani.

Discursul său s-a axat pe criticarea clasei politice actuale, pe sublinierea neajunsurilor economice ale României, pe deplângerea sectorului privat și pe revolta pe care privilegiile celor din Parlament sau Guvern și le-au rezervat.

Se susține o clasă privilegiată. Cei care lucrează la stat, care sunt astăzi și reprezintă clasa de mijloc, au salarii și de patru ori mai mari decât în sectorul privat și au ajutoare sociale mascate, sub formă de vouchere de vacanță, tichete de masă, pensii speciale care fac ca aceste persoane din România care să câștige mai bine decât persoane similare din Germania, care sunt angajați la stat. Statul român nu încurajează natalitatea, familia, încurajează mamele să-și dea copiii și plătește asistenți maternali cu 1.000 -1.500 de lei pe lună. Astea sunt problemele fundamentale ale românilor, nivelul de trai, pensiile și salariile. Am făcut o clasă privlegiată care este plătită din munca noastră, a sectorului privat”, a spus în ton solemn Viorel Cataramă, candidatul Dreptei Liberale la președinție.

Cataramă este cel mai bogat politician înscris în cursa spre Cotroceni.  Potrivit Agerpres, averea lui Viorel Cataramă include 20 de terenuri, intravilan, agricol şi forestier, două case de locuit, două apartamente, un spaţiu comercial şi un cavou dobândite în perioada 1997 – 2009. El mai deţine şi o barcă cu motor şi un skijet Yamaha cumpărate în 2013.

Cea mai impresionantă este însă colecţia de obiecte de artă şi bijuterii. Astfel, acesta are tablouri, statui, vase decorative, 12 ceasuri de mână, bijuterii în valoare de 3.085.000 euro.

Cataramă are 7 conturi şi fonduri de investiţii de 253.725 lei, 20.800 dolari, 15.000 euro şi 115.027 CHF, precum şi acţiuni şi părţi sociale la mai multe societăţi comerciale, dar şi împrumuturi acordate în nume personal în sumă de 29.202.771 lei, 652.025 dolari şi 100.000 euro. Omul de afaceri are şi două maşini luate în leasing şi un credit contractate în 2018.

A intrat în politică în 1990, ca membru al Partidului Național Liberal – Aripa Tânără, iar în 1991 a fost Secretar de Stat la Ministerul Comerțului și Turismului, în guvernul Petre Roman. 1990, ca membru al Partidului Național Liberal – Aripa Tânără, iar în 1991 a fost Secretar de Stat la Ministerul Comerțului și Turismului, în guvernul Petre Roman. În 2018, a părăsit PNL și și-a făcut propriul partid.

De la începutul campaniei, prezidențiabilul a lansat o gamă cel puțin bizară în denumiri, fiind vorba despre piese de mobilier botezate cu numele contracandidaților (salteaua Iohannis, scaunul Dăncilă, pătuțul pentru copii Barna sau noptiera Cumpănașu).

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta