Suntem terminați!

Suntem terminați!

de Cătălin Borangic, istoric:

Un grup de părinți dominat de mămiki își dă în stambă pe WhatsApp.

Comedia durează și pornește de la un simplu exercițiu de matematică.

Zic eu simplu pentru că indiferent cât de afon am fost la matematică învățasem unele chestii - absolut necesare să treci clasa, spre exemplu. Ordinea operațiilor a fost una dintre lecțiile de bază și pesemne matematica nu e ca istoria. Nu se schimbă după cum bate vântul.

Desigur, potrivit normelor cotidiene, părinții au început prin a pune la îndoiala capacitățile învățătoarei, apoi diverse ipoteze fantastice, ca la urmă să mai lipsească un pic ca să nu se ajungă la soluția votului. Unui fel de vot, specific grupurilor de țațe, unde alea care zbiară mai tare au dreptate. Întotdeauna.

Circoteca se derulează chiar și după ce un părinte, bărbat și inginer pe deasupra, le spune cu frumosul, chiar rușinat la un moment dat, răspunsul corect și metoda corectă de calcul.

Aș, ți-ai găsit, gaițele îl muștruluiesc, deși aparent nici una nu știe să utilizeze calculatorul dincolo de Solitaire.

La un moment dat una cere sfatul maică-sii și a bătrână zice ca inginerul. Oameni cu experiență adică. Da de unde! Proasta nu înghite dublul afront, face pereche cu altă toantă și asmuțită de asta promite că va merge la școală să-i ceară socoteală învățătoarei.

Inginerul, care, să se consemneze, e și bărbat, intră la bănuieli și le zice să se potolească. De fapt încearcă doar, că alea îl dau afară din grup. Din cauză că e prost. Și inginer.

Am văzut multe spectacole de stand-up infinit mai slabe.

Și în cheia asta îmi imaginez că s-ar reintroduce stagiul militar. În mod natural mămikile de soldăței vor face un grup de WhatsApp. Sau mai multe. Foarte multe.

Am cumva senzația că după numai două zile, linia frontului se va stabiliza, soldații vor ieși din tranșee îmbrățișându-se plângând de râs după care vor dezerta fiecare la armata adversă. Sau măcar se vor preda necondiționat. Va fi sfârșitul războaielor la fel cum acum se simte în aer un iz de sfârșit de ceva.

Suntem terminați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vicepreședintele Patronatul Național Român Botoșani, Cătălin Silegean: redeschiderea tuturor afacerilor este o necesitate

astăzi, 08:58
7

Vicepreședintele Patronatul Național Român Botoșani, Cătălin Silegean, susține că redeschiderea tuturor afacerilor este o necesitate.“Dragi Guvernanți lăsați atacurile politi...

Tradițiile românilor: Astăzi, Ispasul sau Înălțarea Domnului. Ziua Eroilor

astăzi, 08:41
56

Înălțarea Domnului la ceruri, sau ISPASUL, se sărbătorește la 40 de zile după Paști. Biserică Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului, în fiecare an, la 40 ...

FOTO: Mașină distrusă și stâlp doborât, în fața „Laurianului”

Miercuri, 27 Mai 2020
3626

Un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate s-a produs, miercuri seară, pe strada Nicolae Iorga din municipiul Botoșani, vizavi de Colegiul Național „A. T. Laurian”....