Suntem terminați!

Suntem terminați!

de Cătălin Borangic, istoric:

Un grup de părinți dominat de mămiki își dă în stambă pe WhatsApp.

Comedia durează și pornește de la un simplu exercițiu de matematică.

Zic eu simplu pentru că indiferent cât de afon am fost la matematică învățasem unele chestii - absolut necesare să treci clasa, spre exemplu. Ordinea operațiilor a fost una dintre lecțiile de bază și pesemne matematica nu e ca istoria. Nu se schimbă după cum bate vântul.

Desigur, potrivit normelor cotidiene, părinții au început prin a pune la îndoiala capacitățile învățătoarei, apoi diverse ipoteze fantastice, ca la urmă să mai lipsească un pic ca să nu se ajungă la soluția votului. Unui fel de vot, specific grupurilor de țațe, unde alea care zbiară mai tare au dreptate. Întotdeauna.

Circoteca se derulează chiar și după ce un părinte, bărbat și inginer pe deasupra, le spune cu frumosul, chiar rușinat la un moment dat, răspunsul corect și metoda corectă de calcul.

Aș, ți-ai găsit, gaițele îl muștruluiesc, deși aparent nici una nu știe să utilizeze calculatorul dincolo de Solitaire.

La un moment dat una cere sfatul maică-sii și a bătrână zice ca inginerul. Oameni cu experiență adică. Da de unde! Proasta nu înghite dublul afront, face pereche cu altă toantă și asmuțită de asta promite că va merge la școală să-i ceară socoteală învățătoarei.

Inginerul, care, să se consemneze, e și bărbat, intră la bănuieli și le zice să se potolească. De fapt încearcă doar, că alea îl dau afară din grup. Din cauză că e prost. Și inginer.

Am văzut multe spectacole de stand-up infinit mai slabe.

Și în cheia asta îmi imaginez că s-ar reintroduce stagiul militar. În mod natural mămikile de soldăței vor face un grup de WhatsApp. Sau mai multe. Foarte multe.

Am cumva senzația că după numai două zile, linia frontului se va stabiliza, soldații vor ieși din tranșee îmbrățișându-se plângând de râs după care vor dezerta fiecare la armata adversă. Sau măcar se vor preda necondiționat. Va fi sfârșitul războaielor la fel cum acum se simte în aer un iz de sfârșit de ceva.

Suntem terminați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Un film exploziv cu un botoșănean! Managerul de la Institutul Socola către o angajată: "Rade-o de aici"!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
510

”Ziarul de Iaşi” a intrat în posesia unei înregistrări care arată modul în care se comportă Gabriel Oprişanu, botoșăneanul care a ajuns manager al Institutului de ...

Radu Roșu, antrenorul CSM Botoșani, după victoria de la Galați: "Obiectivul nu mai pare greu de atins!"

Vineri, 15 Noiembrie 2019
255

CSM Botoșani și-a asigurat, în mare parte, prezența la turneul de baraj, însă nu acesta este obiectivul echipei. Promovarea în Liga Zimbrilor este marele vis al echipei moldave, ...

CIVILIZAȚIE! Fotografierea sub fustele femeilor și a victimelor accidentelor rutiere devine infracțiune în Germania!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
249

”Upskirting-ul” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat guvernul de la Berlin, la câteva l...