Suntem terminați!

Suntem terminați!

de Cătălin Borangic, istoric:

Un grup de părinți dominat de mămiki își dă în stambă pe WhatsApp.

Comedia durează și pornește de la un simplu exercițiu de matematică.

Zic eu simplu pentru că indiferent cât de afon am fost la matematică învățasem unele chestii - absolut necesare să treci clasa, spre exemplu. Ordinea operațiilor a fost una dintre lecțiile de bază și pesemne matematica nu e ca istoria. Nu se schimbă după cum bate vântul.

Desigur, potrivit normelor cotidiene, părinții au început prin a pune la îndoiala capacitățile învățătoarei, apoi diverse ipoteze fantastice, ca la urmă să mai lipsească un pic ca să nu se ajungă la soluția votului. Unui fel de vot, specific grupurilor de țațe, unde alea care zbiară mai tare au dreptate. Întotdeauna.

Circoteca se derulează chiar și după ce un părinte, bărbat și inginer pe deasupra, le spune cu frumosul, chiar rușinat la un moment dat, răspunsul corect și metoda corectă de calcul.

Aș, ți-ai găsit, gaițele îl muștruluiesc, deși aparent nici una nu știe să utilizeze calculatorul dincolo de Solitaire.

La un moment dat una cere sfatul maică-sii și a bătrână zice ca inginerul. Oameni cu experiență adică. Da de unde! Proasta nu înghite dublul afront, face pereche cu altă toantă și asmuțită de asta promite că va merge la școală să-i ceară socoteală învățătoarei.

Inginerul, care, să se consemneze, e și bărbat, intră la bănuieli și le zice să se potolească. De fapt încearcă doar, că alea îl dau afară din grup. Din cauză că e prost. Și inginer.

Am văzut multe spectacole de stand-up infinit mai slabe.

Și în cheia asta îmi imaginez că s-ar reintroduce stagiul militar. În mod natural mămikile de soldăței vor face un grup de WhatsApp. Sau mai multe. Foarte multe.

Am cumva senzația că după numai două zile, linia frontului se va stabiliza, soldații vor ieși din tranșee îmbrățișându-se plângând de râs după care vor dezerta fiecare la armata adversă. Sau măcar se vor preda necondiționat. Va fi sfârșitul războaielor la fel cum acum se simte în aer un iz de sfârșit de ceva.

Suntem terminați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
283

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
490

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...