Liber la sex doar trei zile pe săptămână, în timpul postului

 Liber la sex doar trei zile pe săptămână, în timpul postului

Pe întreaga perioadă a postului, credincioșii nu trebuie să renunțe doar la alimentele de origine animală, ci trebuie să aibă parte și de o purificare spirituală, încercând să se țină departe de păcatele lumești.

Pentru că durează destul de mult, multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă cu relațiile sexuale în timpul postului. Dacă pentru cuplurile necăsătorite acestea sunt considerate în mod normal un mare păcat, pentru cei care și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu, regulile bisericești sunt mai permisive și oferă dezlegare la relațiile intime în timpul postului.

“Bărbatul, dacă este refuzat o dată, de două ori, de trei ori, se duce în altă parte și atunci apare păcatul. Dacă soțul dorește să fie cu soția sau soția dorește să fie cu soțul, e bine ca cel care ține post să intre în starea de jertfă și să facă o faptă bună.

Poate că ar fi bine să existe această rânduială: marțea, joia și sâmbăta pentru că post fiind, miercurea ne aducem aminte de faptul că Domnul a fost vândut, vinerea ne aducem aminte că Domnul a fost răstignit, duminicile postului mare sunt importante”, a spus părintele Vasile Ioana, potrivit antena3.ro.

Cu toate că sunt permise în timpul postului, cei care vor să întrețină relații intime în această perioadă ar trebui să țină cont de câteva reguli. Mai exact, credincioșii ar trebui să evite relațiile sexuale în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică.

Dacă primele trei zile sunt cunoscute ca fiind zile de post și rugăciune, duminica este o zi sfântă și în care comportamentul oamenilor ar trebui să fie unul în raport cu regulile bisericești. Astfel, relațiile intime sunt permise între soți doar în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Preoții sunt de părere că acestea nu reprezintă un păcat în post și asta tocmai pentru că prin aceste dezlegări, credincioșii reușesc să evite alte păcate, printre care și desfrânarea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
321

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
549

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
163

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...