Proces de concurenţă neloială deschis împotriva a două firme din Botoşani!

Două firme din Botoşani au fost chemate în judecată de alte două societăţi, una din Belgia şi una din Suceava, pentru că ar utiliza acelaşi model de produse şi ar crea confuzie în rândul clienţilor. 

Proces de concurenţă neloială deschis împotriva a două firme din Botoşani!

Scandal între mai multe societăţi comerciale de la produsele puse în vânzare! O firmă din Belgia şi reprezentatul său în România, o societate din judeţul Suceava, au dat în judecată două firme din judeţul Botoşani pe motiv că produceau şi comercializau modele asemănătoare de scări „în kit” şi creau confuzie în rândul clienţilor. Firmele reclamante au cerut în acţiunea judecătorească ca cele două firme din Botoşani să publice hotărârea într-un cotidian local şi unul naţional. 

În replică, cele două firme botoşănene au invocat că modelele de scări produse erau înregistrate la OSIM şi au cerut judecătorilor ca de fapt firma din Suceava şi cea din Belgia să publice hotărârea instanţei în două publicații. 

Procesul a fost unul complex, fiind înregistrate mai multe cauze, atât la Botoşani cât şi la Bucureşti. După opt ani, instanţa din Botoşani s-a pronunţat invocând că atât cererea de chemare în judecată formulată de firma suceveană şi cea din Belgia, cât şi reconvenţionala formulată de cele două societăţi din Botoşani s-au perimat. 

"Instanța, constată că, prin referatul, intitulat - dare de seamă, - întocmit de către serviciul arhivă - registratură al acestei instanțe în data de 23 februarie 2018, s-a învederat că, de la data de 09 noiembrie 2010, când acest proces a fost suspendat,  partea interesată nu a mai stăruit ca dosarul să fie repus pe rol pentru judecată, iar de la data soluționării în mod definitiv a celor trei dosare care au determinat suspendarea judecății în cauza de față a trecut mai mult de un an, fiind necesar astfel a se constata intervenită perimarea judecății. Excepția de perimare este întemeiată, încât va fi admisă ca atare", au motivat judecătorii Tribunalului Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
342

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
600

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...