Modificare dramatică de sentinţă: Tâlhari condamnaţi la închisoare cu suspendare

De la doi ani de puşcărie la patru ani sub supraveghere: aceasta este diferenţa dintre o pedeapsă pronunţată de Judecătoria Botoşani şi cea definitivă, pronunţată de Curtea de Apel Suceava, judecătorii ambelor instanţe judecând acelaşi caz de tâlhărie.

Modificare dramatică de sentinţă: Tâlhari condamnaţi la închisoare cu suspendare

Doi botoşăneni, ambii de etnie romă, au scăpat de puşcăria la care îi condamnase Judecătoria Botoşani pentru un caz de tâlhărie comis chiar în decembrie anul trecut, atunci când tot municipiul era sub imperiul groazei în urma altor cinci tâlhării comise de trei tineri.

Totul s-a întâmplat pe 16 decembrie, anul trecut, într-o sală de jocuri de pe Calea Naţională. Doi tineri, Sorin Ţ. şi Eduard F., verişori, erau obişnuiţi ai sălii de jocuri, numai că în acea seară au pierdut peste 3.000 de lei la aparatele de tip slot machine. Asta i-a iritat peste măsură, Eduard F. lovind cu pumnul în aparat, în timp ce Sorin Ţ. a fisurat monitorul. Un agent de pază, aflat de asemenea în sala de jocuri, a sunat la firma de pază pentru întăriri, însă cei doi agenţi care s-au prezentat au rămas în sală doar câteva minute.

După ce au plecat a început haosul. Cei doi clienţi i-au cerut operatorului de sală să le returneze banii pierduţi la jocuri, ba chiar au insistat să vorbească la telefon cu administratorul societăţii care opera sala de jocuri. Când au văzut că nu-i pot convinge, au trecut la represalii. Au mutat orientarea camerelor video din sală, i-au atras atenţia agentului de pază din sală să nu intervină şi s-au repezit asupra operatorului, ameninţându-l cu lama unui cutter şi lovindu-l. I-au cerut să deschidă seiful şi să le dea banii din interior.

Profitând de o secundă de neatenţie, operatorul a închis seiful şi a reuşit să ascundă cheia. Însă în timp ce cei doi erau "ocupaţi" cu ameninţările, un alt client al sălii de jocuri, Vasile P., a pus mână pe nişte bani lăsaţi aiurea pe o tejghea, fiind însă surprins de o cameră de supraveghere, chiar înainte de a-i îndrepta obiectivul spre sol. Imediat a şi plecat din sală, timp în care Eduard F. a remarcat, pe aceeaşi tejghea, o altă sumă de bani, 1.000 de lei, pe care i-a băgat în buzunar. Când s-au convins că operatorul nu le va da şi alţi bani, cei doi au părăsit sala de jocuri.

Operatorul i-a reproşat agentului de pază care a asistat la toate aceste scene lipsa de reacţie, i-a înmânat acestuia cheile de la sală şi a plecat, revenind în locaţie doar odată cu poliţiştii, sesizaţi de dispeceratul firmei de pază. Imediat, suspecţii au fost identificaţi, în buzunarul lui Eduard F. fiind găsită şi suma de 1.000 de lei, sustrasă fără drept.

În faţa anchetatorilor, cei doi au avut atitudini oscilante, iniţial nerecunoscând tâlhăria, ulterior admiţând-o. Au fost trimişi în judecată, iar în instanţă, judecătorul de la Judecătoria Botoşani a avut parte de o surpriză: operatorul "nu-şi mai amintea" să fi avut lama de cutter la gât, ba chiar a precizat că s-a împăcat cu agresorii şi nu mai are nicio pretenţie de la ei. La fel au spus şi administratorii sălii de jocuri, aceştia prezentând instanţei acorduri de mediere care au fost acceptate de judecător. Chiar şi aşa instanţa a dispus condamnarea celor doi la câte doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor civile.

Cei doi au făcut apel la Curtea de Apel Suceava, iar judecătorii suceveni au considerat că perioada de arest preventiv şi cea de arest la domiciliu ar fi suficientă, astfel că au schimbat pedeapsa în închisoare cu suspendare şi termen de supraveghere de patru ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scuza unui hoţ care acţiona lângă Piaţa Centrală: Depresia de care suferă e de vină!

astăzi, 13:48
69

O tânără de 17 ani, din comuna Dobârceni, a fost cât pe ce să rămână fără telefonul mobil pe care îl avea supra sa, dar l-a observat la timp pe cel care, în ...

Fără Dumnezeu: Prins de jandarmi cu cădelniţa sub geacă!

astăzi, 13:41
72

Primul a fost umflătura de sub geacă, pe care încerca să o ascundă vederii oamenilor legii, iar cel de-al doilea motiv a fost comportamentul ezitant al acestuia în momentul observ...

Fiscul botoşănean organizează întâlniri cu contribuabilii şi în 2018

astăzi, 13:32
24

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoșani organizează in data de 30 ianuarie 2018, ora 10.00, la sediul instituţiei din Botoşani, str. Piaţa Revoluţiei nr. 5, etaj 3, camera 313,...