Medici botoșăneni trimiși în judecată! Cât au câștigat din falsificarea rețetelor și a biletelor de trimitere

Cei doi medici sunt cercetați pentru obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, precum și complicitate la obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

Medici botoșăneni trimiși în judecată! Cât au câștigat din falsificarea rețetelor și a biletelor de trimitere

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor C.R., din comuna Avrămeni, județul Botoşani - cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată, societatea S.C. R.S. S.R.L. cu sediul social în comuna Avrămeni, județul Botoşani – cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată şi R.C., din municipiul Botoşani – cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

Magistrații au reţinut că, în perioada 29 iunie – 9 decembrie 2016, în calitate de medic de familie, C.R. a întocmit un număr de 12 facturi fiscale false care atestau serviciile de bază şi serviciul de permanenţă, neefectuate în fapt de către un medic din cadrul S.C. R.S. S.R.L., fiind, astfel, decontate de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani plăţi în cuantum de 161.009,48 lei, prejudiciu recuperat.

În aceeaşi perioadă,  S.C. R.S. S.R.L. a folosit şi prezentat la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani cele 12 facturi false pentru a primi aprobările necesare acordării finanţărilor din fonduri publice, cu titlu de decontări, încasând suma de 63.391,91 lei; de asemenea, în baza biletelor de trimitere şi a reţetelor compensate false, a decontat internări, servicii medicale clinice şi paraclinice şi reţete compensate în sumă de 72.370,11 lei.

Tot în acelaşi interval de timp, R.C., în calitate de medic rezident cu activitate supravegheată, a introdus în sistemul electronic al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani consultaţii neefectuate în fapt, întocmind în fals documente medicale cu numele şi parafa unui medic din cadrul S.C. R.S. S.R.L., în baza cărora au fost decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani servicii medicale pentru serviciul de permanenţă în sumă de 63.391,91 lei, respectiv internări, servicii medicale clinice şi paraclinice şi reţete compensate în sumă de 72.370,11 lei.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. 

 

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
221

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
362

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
122

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...