Deţinut condamnat, după ce a încercat să înşele o dorohoiancă prin metoda "Accidentul"!

Un deţinut a primit o nouă pedeapsă, după ce din spatele gratiilor a încercat să înșele o femeie din oraşul Dorohoi, prin metoda "Accidentul" 

Deţinut condamnat, după ce a încercat să înşele o dorohoiancă prin metoda "Accidentul"!

S. M. era încarcerat în Penitenciarul Tulcea şi a sunat-o pe A.P., de 58 de ani, din municipiul Dorohoi, despre care ştia că are un băiat care locuieşte în municipiul Oradea, judeţul Bihor. 

Deţinutul i-a povestit femeii că fiul său, aflat la volanul unei maşini, a lovit o femeie pe trecere de pietoni şi victima accidentului a ajuns în stare gravă la spital. Acesta s-a dat drept fiul ei şi plângea la telefon cerându-i 2000 de euro pentru a nu i se întocmi dosar penal spunând că are lângă el un procuror şi i-a cerut dorohoiencei să nu povestească nimănui despre acest lucru. 

Un prieten al deţinutului, probabil coleg de celulă, în opinia anchetatorilor, a sunat la un interval scurt de timp prezentându-se drept avocatul fiului ei şi i-a spus femeii să îi transfere, printr-un serviciu specializat, 1000 de euro, pe numele mamei primului deţinut şi ulterior va primi o adresă din partea victimei accidentului prin care îşi retrage plângerea. 

De asemenea, în timpul discuțiilor, ’’avocatul” i-a comunicat persoanei vătămate că în caz că nu va da curs solicitării, îi va spune fiului acesteia că nu vrea să trimită banii pentru a-l ajuta, cerându-i în mod expres să nu-l apeleze pe fiul său Beni întrucât telefonul îi este ridicat de poliție, lucru care a determinat-o pe persoana vătămată să se pregătească să trimită suma de 1000 euro.

Norocul femeii a fost o rudă, care a reuşit să vorbească cu fiul ei şi a aflat că la mijloc ar fi vorba despre o înşelăciun, astfel că aceasta nu a mai trimis banii. 

Pentru această faptă, deţinutul a mai primit o pedeapsă de un an de închisoare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au bătut pentru play-off până în ultima etapă, dar acum se tem de retrogradare: "Suntem cea mai slabă echipă. E trist şi îngrijorător"

astăzi, 16:50
66

FC Botoşani e în derivă, după ce a ratat la limită calificare în play-off-ul Ligii 1 Betano. Conform finanţatorului Valeriu Iftime, echipa din Moldova a suferit un recul, în urma ratării obie...

Meteorologii anunță prognoza pentru următoarele zile

astăzi, 16:32
196

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt tocmai bune. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 20-22 martie, vremea se va răci...

Director la Apă și Canal, numit secretar de stat în Ministerul Culturii!

astăzi, 15:36
180

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit marți secretar de stat în Ministerul Culturii pe Mihai Alexandru Gherghe în locul lui Răzvan Ștefan Rab, potrivit Monitorului Oficial. Noul demnita...