Deţinut condamnat, după ce a încercat să înşele o dorohoiancă prin metoda "Accidentul"!

Un deţinut a primit o nouă pedeapsă, după ce din spatele gratiilor a încercat să înșele o femeie din oraşul Dorohoi, prin metoda "Accidentul" 

Deţinut condamnat, după ce a încercat să înşele o dorohoiancă prin metoda "Accidentul"!

S. M. era încarcerat în Penitenciarul Tulcea şi a sunat-o pe A.P., de 58 de ani, din municipiul Dorohoi, despre care ştia că are un băiat care locuieşte în municipiul Oradea, judeţul Bihor. 

Deţinutul i-a povestit femeii că fiul său, aflat la volanul unei maşini, a lovit o femeie pe trecere de pietoni şi victima accidentului a ajuns în stare gravă la spital. Acesta s-a dat drept fiul ei şi plângea la telefon cerându-i 2000 de euro pentru a nu i se întocmi dosar penal spunând că are lângă el un procuror şi i-a cerut dorohoiencei să nu povestească nimănui despre acest lucru. 

Un prieten al deţinutului, probabil coleg de celulă, în opinia anchetatorilor, a sunat la un interval scurt de timp prezentându-se drept avocatul fiului ei şi i-a spus femeii să îi transfere, printr-un serviciu specializat, 1000 de euro, pe numele mamei primului deţinut şi ulterior va primi o adresă din partea victimei accidentului prin care îşi retrage plângerea. 

De asemenea, în timpul discuțiilor, ’’avocatul” i-a comunicat persoanei vătămate că în caz că nu va da curs solicitării, îi va spune fiului acesteia că nu vrea să trimită banii pentru a-l ajuta, cerându-i în mod expres să nu-l apeleze pe fiul său Beni întrucât telefonul îi este ridicat de poliție, lucru care a determinat-o pe persoana vătămată să se pregătească să trimită suma de 1000 euro.

Norocul femeii a fost o rudă, care a reuşit să vorbească cu fiul ei şi a aflat că la mijloc ar fi vorba despre o înşelăciun, astfel că aceasta nu a mai trimis banii. 

Pentru această faptă, deţinutul a mai primit o pedeapsă de un an de închisoare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
288

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
294

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
349

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...