Deţinut condamnat, după ce a încercat să înşele o dorohoiancă prin metoda "Accidentul"!

Un deţinut a primit o nouă pedeapsă, după ce din spatele gratiilor a încercat să înșele o femeie din oraşul Dorohoi, prin metoda "Accidentul" 

Deţinut condamnat, după ce a încercat să înşele o dorohoiancă prin metoda "Accidentul"!

S. M. era încarcerat în Penitenciarul Tulcea şi a sunat-o pe A.P., de 58 de ani, din municipiul Dorohoi, despre care ştia că are un băiat care locuieşte în municipiul Oradea, judeţul Bihor. 

Deţinutul i-a povestit femeii că fiul său, aflat la volanul unei maşini, a lovit o femeie pe trecere de pietoni şi victima accidentului a ajuns în stare gravă la spital. Acesta s-a dat drept fiul ei şi plângea la telefon cerându-i 2000 de euro pentru a nu i se întocmi dosar penal spunând că are lângă el un procuror şi i-a cerut dorohoiencei să nu povestească nimănui despre acest lucru. 

Un prieten al deţinutului, probabil coleg de celulă, în opinia anchetatorilor, a sunat la un interval scurt de timp prezentându-se drept avocatul fiului ei şi i-a spus femeii să îi transfere, printr-un serviciu specializat, 1000 de euro, pe numele mamei primului deţinut şi ulterior va primi o adresă din partea victimei accidentului prin care îşi retrage plângerea. 

De asemenea, în timpul discuțiilor, ’’avocatul” i-a comunicat persoanei vătămate că în caz că nu va da curs solicitării, îi va spune fiului acesteia că nu vrea să trimită banii pentru a-l ajuta, cerându-i în mod expres să nu-l apeleze pe fiul său Beni întrucât telefonul îi este ridicat de poliție, lucru care a determinat-o pe persoana vătămată să se pregătească să trimită suma de 1000 euro.

Norocul femeii a fost o rudă, care a reuşit să vorbească cu fiul ei şi a aflat că la mijloc ar fi vorba despre o înşelăciun, astfel că aceasta nu a mai trimis banii. 

Pentru această faptă, deţinutul a mai primit o pedeapsă de un an de închisoare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertisment de la medici: De ce trebuie să renunțați la folia de aluminiu!

astăzi, 11:25
26

Preparatele la cuptor se usucă, dacă nu sunt acoperite, și cea mai la îndemână metodă este acoperirea tăvii cu o folie de aluminiu alimentară.Medicii însă nu sunt de acor...

Angajații unei instituții din Botoșani se pregătesc de grevă generală!

astăzi, 10:43
183

Consilierii de probaţiune din Capitală şi din şapte judeţe, au intrat miercuri în grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că nu le-au fost rezolvate problemele de natură salarial...

ATENTIE! Trotinetele electrice sunt ilegale: mii de oameni circula cu ele in ilegalitate si risca dosar penal!

astăzi, 10:38
142

Romania este o tara in care tehnologia si solutiile moderne pentru imbunatatirea infrastructurii isi fac loc mai greu. De exemplu, valul de trotinete electrice a luat prin surprindere Romania mai ceva...