Cei trei tâlhari care au terorizat Botoşaniul în urmă cu un an au fost condamnaţi DEFINITIV!

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au dat, joi, sentinţa definitivă în dosarul celor trei tâlhari care au terorizat Botoşaniul în urmă cu aproape un an. În pararel, victimele mai au de aşteptat despăgubiri, fiind format un dosar separat. 

Cei trei tâlhari care au terorizat Botoşaniul în urmă cu un an au fost condamnaţi DEFINITIV!

Judecătorii suceveni au  respins apelurile formulate de cei trei împotriva sentinţei dată de Judecătoria Botoşani.

Astfel, Dragoş Petronel Moroşanu şi Cătălin Constantin Aniţă au rămas cu câte şapte ani de închisoare cu executare, iar Ionuţ Mircea Iasciuc, cu opt ani de închisoare cu executare. Cei trei au fost condamnaţi pentru infracţiunea de tâlhărie în formă continuată. 

Judecătoria Botoşani a format un nou dosar pentru partea civilă, respectiv daunele solicitate de victimele celor trei. Dosarul se află încă la stadiul de dezbateri la fond. 

Potrivit rechizitoriului, indivizii locuiesc în cartierul Plevna din municipiul Dorohoi şi în lipsă de bani au pus la cale un plan uşor, fără complicaţii. În 14 decembrie, spre după-amiază, au venit cu o maşină de ocazie la Botoşani şi au prins Calea Naţională până în zona Stadionului. Acolo au văzut-o pe prima loc victimă, o bătrânică de 92 de ani, care căra o geantă pe roţi. Au urmărit-o până pe Aleea Gen. Ghe. Avramescu, acolo unde Ţilia G. locuieşte, au intrat după ea în bloc iar în momentul în care a descuiat uşa să intre în casă au tăbărât pe ea. Moroşanu a lovit-o cu pumnii şi i-a smuls cerceii din urechi şi cele două verighete de pe deget, Iasciuc a imobilizat-o, iar Aniţă i-a cercetat poşeta din care a furat 40 de lei. Au abandonat-o pe bătrână pe gresia holului, ude a rămas o oră, până când o vecină a observat că uşa de la apartament e întredeschisă şi a dat alarma în bloc.

Cei trei au fugit înapoi la Dorohoi, unde au amanetat bijuteriile bătrânei, obţinând suma de 545 lei, pe care şi-au împărţit-o. În aceeaşi seară s-au întors la Botoşani şi au dat următoarea lovitură. Victimă le-a fost tot o bătrână, de 73 de ani, pe care au urmărit-o cu taxiul. Mai exact, au văzut când femeia a urcat într-un taxi din staţia de la Piaţa Mare şi au luat următorul taxi, cerându-i şoferului să urmărească maşina ce plecase anterior, deoarece clienta din ea trebuia să le achite o datorie. Taximetristul s-a conformat şi i-a dus până în apropierea Bisericii Sfântul Gheorghe. Acolo, cei trei au urmărit-o pe bătrână pentru că observaseră că are poşetă în mână. Când femeia a ajuns la poarta casei, cei trei au lovit-o cu sălbăticie cu pumnii şi picioarele, Aniţă furându-i poşeta din care a sustras 500 de lei, spunându-le celorlalţi că a găsit doar 50 de lei.

A doua zi, pe 15 decembrie, cei trei au luat-o de la capăt. Au ajuns în Primăverii şi au pus ochii pe Maria P. de 58 de ani, care tocmai se pregătea să intre în blocul în care locuieşte, având două sacoşe. Când femeia a deschis uşa de intrare în bloc, Moroşanu a lovit-o cu pumnii în cap şi i-a pus mâna la gură, dându-i poşeta lui Iasciuc, în timp ce Aniţă ţinea uşa. Când Moroşanu i-a pus mâna la gură, femeia a opus rezistenţă, astfel că suspectul a pierdut mănuşa de material textil cauciucat, trimisă de altfel la expertiză la Institutul Naţional de Criminalistică. În poşeta femeii, cei trei au găsit un pieptene, două chei şi nişte pungi de plastic goale, şi asta pentru că telefonul mobil şi portofelul erau în buzunarele hainei.

În aceeaşi seară, Mihaela J. a devenit victimă, după ce cei trei au urmărit-o pe strada George Enescu în timp ce se îndrepta spre Primăverii- capătul Liniei 1. Păcatul ei- avea cercei care le-a atras atenţia suspecţilor. Când a intrat în bloc, Moroşanu şi Iasciuc au urmărit-o până la etajul doi, acolo unde i-au smuls cerceii din urechi şi au lovit-o cu pumnii peste cap. Unul dintre cercei a fost pierdut însă de Aniţă, fiind recuperat ulterior de poliţiştii veniţi la cercetarea criminalistică. Cei trei au ajuns într-un suflet pe strada Ion Pillat unde au amanetat cercelul cu care rămăseseră şi au împărţit suma de 215 lei.

Pe ultima victimă au reperat-o în apropierea benzinăriei de pe strada Petru Rareş colţ cu Calea Naţională. Au urmărit-o pe Mariana G., de 47 de ani în timp ce se deplasa pe strada Vasile Lupu, vorbind la telefon, iar când a simţit că este urmărită şi a întors capul, în acel moment cei trei au tăbărât pe ea, i-au smuls telefonul, poşeta şi au lovit-o cu pumnii şi picioarele, mai ales în cap, lăsând-o pe femeie inconştientă.

Când şi-a revenit, a cerut ajutorul barmaniţei de la un bar de pe Pod de Piatră, aceasta din urmă găsind a doua zi poşeta victimei, golită de bunurile care fuseseră deja amanetate, contra sumei de 200 de lei. De atunci până când au fost prinşi, o zi mai târziu, au plecat din Botoşani care încotro şi s-au reunit după gratii, în arestul Poliţiei Botoşani, odată cu emiterea primului mandat de arestare, urmat de prelungirea stării de arest preventiv.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
222

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
80

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
83

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...