Carieră de campion european, oprită de un accident! Judecătorii au compensat suferinţa cu daune morale
BOTOSANI

Cariera unui tânăr sportiv din Botoşani, campion european, s-a sfârşit după un accident rutier, iar judecătorii au încercat să repare prejudiciul obligând o firmă de asigurare să achite daune morale de 30.000 de euro.

Carieră de campion european, oprită de un accident! Judecătorii au compensat suferinţa cu daune morale

   Foto: Arhiva Stiri.botosani.ro

S. R. avea 16 ani, când a suferit un accident de circulaţie. Şoferul unui autoturism Matiz l-a acroşat pe o trecere de pietoni din municipiul Botoşani.

A urmat un proces greu de recuperare prin spitale, iar doctorii i-au interzis să mai practice vreodată un sport de performanţă. În acel moment era campion european la Qwan Ki Do şi a trebuit să se retragă din viaţa sportivă. 

Qwan Ki Do este o sinteză a stilurilor de arte marțiale chino-vietnameze. El reprezintă punctul culminant al peste 25 de ani de studii și de cercetare desfășurate de către un expert în artele marțiale vietnameze.

Sportivul botoșănean a solicitat daune de la asiguratorul autoturismului care a produs accidentul şi, în primă fază, judecătorii i-au admis 10.000 de euro, iar ulterior, printr-o decizie definitivă, suma a crescut la 30.000 de euro, la care s-au adăugat dobânzile legale.

Tânărul a mai primit şi daune materiale, în cuantum de 2.900 de lei, pentru cheltuielile efectuate în spital în perioada recuperării. 

"Admite apelul reclamantului. Schimbă în parte sentinţa atacată, în sensul că obligă pârâta să-i plătească reclamantului suma de 2.900 lei daune materiale (în loc de 862 lei) şi suma de 30.000 Euro cu titlu de daune morale (în loc de 10.000 Euro), în echivalent în lei, la cursul oficial BNR din data plăţii. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei (inclusiv cel privind dobânda legală) care nu sunt contrare prezentei", se arată în sentinţa Curţii de Apel Suceava.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe drumul Botoșani-Suceava: O mașină s-a răsturnat pe câmp, trei persoane au fost rănite! FOTO

astăzi, 16:01
328

Accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane, luni după-amiază, pe drumul european E58, la ieșire din Huțani, un autoturism marca Renault răsturnându-se pe cupolă.În mașin...

1000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite la frontieră!

astăzi, 15:42
95

În data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 18.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au opr...

BOTOȘANI: Întruniri de urgenţă în zona aflată sub restricţii din cauza pestei porcine africane! FOTO

astăzi, 14:57
434

Prefectul Dan Şlincu a convocat luni membrii Unităţilor Locale de Sprijin ale Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor din zona aflată sub incidenţa restricţiilor impuse de confirmarea apari...