Carieră de campion european, oprită de un accident! Judecătorii au compensat suferinţa cu daune morale
BOTOSANI

Cariera unui tânăr sportiv din Botoşani, campion european, s-a sfârşit după un accident rutier, iar judecătorii au încercat să repare prejudiciul obligând o firmă de asigurare să achite daune morale de 30.000 de euro.

Carieră de campion european, oprită de un accident! Judecătorii au compensat suferinţa cu daune morale

   Foto: Arhiva Stiri.botosani.ro

S. R. avea 16 ani, când a suferit un accident de circulaţie. Şoferul unui autoturism Matiz l-a acroşat pe o trecere de pietoni din municipiul Botoşani.

A urmat un proces greu de recuperare prin spitale, iar doctorii i-au interzis să mai practice vreodată un sport de performanţă. În acel moment era campion european la Qwan Ki Do şi a trebuit să se retragă din viaţa sportivă. 

Qwan Ki Do este o sinteză a stilurilor de arte marțiale chino-vietnameze. El reprezintă punctul culminant al peste 25 de ani de studii și de cercetare desfășurate de către un expert în artele marțiale vietnameze.

Sportivul botoșănean a solicitat daune de la asiguratorul autoturismului care a produs accidentul şi, în primă fază, judecătorii i-au admis 10.000 de euro, iar ulterior, printr-o decizie definitivă, suma a crescut la 30.000 de euro, la care s-au adăugat dobânzile legale.

Tânărul a mai primit şi daune materiale, în cuantum de 2.900 de lei, pentru cheltuielile efectuate în spital în perioada recuperării. 

"Admite apelul reclamantului. Schimbă în parte sentinţa atacată, în sensul că obligă pârâta să-i plătească reclamantului suma de 2.900 lei daune materiale (în loc de 862 lei) şi suma de 30.000 Euro cu titlu de daune morale (în loc de 10.000 Euro), în echivalent în lei, la cursul oficial BNR din data plăţii. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei (inclusiv cel privind dobânda legală) care nu sunt contrare prezentei", se arată în sentinţa Curţii de Apel Suceava.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
343

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
865

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2083

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...