Carieră de campion european, oprită de un accident! Judecătorii au compensat suferinţa cu daune morale
BOTOSANI

Cariera unui tânăr sportiv din Botoşani, campion european, s-a sfârşit după un accident rutier, iar judecătorii au încercat să repare prejudiciul obligând o firmă de asigurare să achite daune morale de 30.000 de euro.

Carieră de campion european, oprită de un accident! Judecătorii au compensat suferinţa cu daune morale

   Foto: Arhiva Stiri.botosani.ro

S. R. avea 16 ani, când a suferit un accident de circulaţie. Şoferul unui autoturism Matiz l-a acroşat pe o trecere de pietoni din municipiul Botoşani.

A urmat un proces greu de recuperare prin spitale, iar doctorii i-au interzis să mai practice vreodată un sport de performanţă. În acel moment era campion european la Qwan Ki Do şi a trebuit să se retragă din viaţa sportivă. 

Qwan Ki Do este o sinteză a stilurilor de arte marțiale chino-vietnameze. El reprezintă punctul culminant al peste 25 de ani de studii și de cercetare desfășurate de către un expert în artele marțiale vietnameze.

Sportivul botoșănean a solicitat daune de la asiguratorul autoturismului care a produs accidentul şi, în primă fază, judecătorii i-au admis 10.000 de euro, iar ulterior, printr-o decizie definitivă, suma a crescut la 30.000 de euro, la care s-au adăugat dobânzile legale.

Tânărul a mai primit şi daune materiale, în cuantum de 2.900 de lei, pentru cheltuielile efectuate în spital în perioada recuperării. 

"Admite apelul reclamantului. Schimbă în parte sentinţa atacată, în sensul că obligă pârâta să-i plătească reclamantului suma de 2.900 lei daune materiale (în loc de 862 lei) şi suma de 30.000 Euro cu titlu de daune morale (în loc de 10.000 Euro), în echivalent în lei, la cursul oficial BNR din data plăţii. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei (inclusiv cel privind dobânda legală) care nu sunt contrare prezentei", se arată în sentinţa Curţii de Apel Suceava.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident rutier în fața Spitalului de Pediatrie Botoșani, chiar pe marcajul pietonal!

astăzi, 08:59
20

Accident rutier, la primele ore ale dimineții, chiar în fața unei unități medicale! Femeia traversa pe marcajul pietonal, luni dimineață, în fața Spitalului de P...

Avertismentul drumarilor pentru șoferi: NU plecați la drum fără să vă informați cu privire la starea carosabilului!

astăzi, 08:42
68

Drumarii le recomandă participanților la trafic să circule cu prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și informarea prealabilă cu privire la starea carosabilului din zonele tr...

Rezultatele finale la etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice, la Botoșani!

astăzi, 08:01
140

Județul Botoșani va avea reprezentanți la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice, care se va desfășura în perioada 31 martie-6 aprilie 2018, în Dâmbovița - pentru lim...