Ţigări oprite cu focuri de armă la granița Uniunii Europene, de polițiștii de frontieră de la Botoșani

Ţigări oprite cu focuri de armă la granița Uniunii Europene, de polițiștii de frontieră de la Botoșani

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate la Darabani, 40.000 de ţigări de contrabandă în valoare de peste 28.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au organizat ieri o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, iar în timpul desfăşurării misiunii, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, poliţiştii de frontieră au observat o persoană care transporta două colete voluminoase.

“Pentru că persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor legale efectuate de către poliţiştii de frontieră, aceştia au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Bărbatul  a fost reţinut şi identificat ca fiind cetăţeanul român A.C., în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani”, au anunțat polițiștii de la Botoșani.

În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit cele două colete, iar la inventarierea acestora a rezultat cantitatea de 40.000 de ţigarete.

Ţigările, în valoare de 28.000 lei, au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
9

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
61

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
538

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...