Se menține starea de alertă în Zona Industrială! Pompierii intervin de mai bine de opt ore! FOTO, VIDEO
UPDATE!

La mai bine de opt ore de la izbucnirea incendiului la un transformator electric de pe strada Mobilei, din municipiul Botoșani, pompierii încă intervin pentru răcirea unui container de depozitare ce conţine 11 tone de ulei.

Se menține starea de alertă în Zona Industrială! Pompierii intervin de mai bine de opt ore! FOTO, VIDEO

Șase autospeciale cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență sunt la fața locului și pe măsură ce rezervele de apă se termină acestea merg și alimentează după care revin la locul incendiului.

Traficul pe strada Mobilei este blocat în continuare, fiind prezente echipaje de jandarmi și poliție. Munca pompierilor este una de durată, fiind menținută starea de alertă din cauza fenomenului BLEVE (Boiling Liquid Expanding Vapour Explosion- acronim pentru "explozia vaporilor produşi de expansiunea lichidului la fierbere"). Având în vedere temperaturile ridicate dezvoltate în timpul incendiului, există riscul ca vaporii produşi de expansiunea uleiului din staţia de răcire să explodeze. 

În apropierea transformatorului a fost săpată o groapă pentru a se scurge apa cu spumă și uleiul, iar pe margine au fost puși saci cu nisip. Spuma și uleiul rezultate vor fi puse ulterior în recipiente, după care vor fi transportate la Brașov pentru a fi neutralizate. Această operațiune a fost cerută de către comisarii Gărzii de Mediu. 

Intervenția pompierilor va fi una de durată și vor rămâne în zonă toată noaptea.

O mie de locuinte fara curent electric!

In urma incendiului aproximativ 1.000 de locuinte au fost afectate, iar reprezetantii Delgaz Grid intervin pentru remedierea problemelor.

"Pompierii continua interventia la statia de transformare a energeiei electrice. Cu toate ca au trecut mai bine de opt ore de la izbucnirea incendiului se intervine in continuare pentru racirea transformatorului. Intrucat procesul de racire este anevoios din cauza cantitatii mari de ulei si a temperaturii din interior, interventia de anunta a fi una de durata. Salvatorii depun eforturi sustinute pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp si utilizeaza tehnici specifice care sa reduca riscurile ce ar putea sa apare in astfel de situatii. In urma celor trei incendii, aproximativ o mie de consumatori din municipiul Botosani au ramas fara energie electrica, iar 15 lucratori din cadrul Delgaz Grid intervin pentru remediere deficientelor aparute", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Botosani, Dorina Lupu. 

Un incident fără precedent s-a produs, sâmbătă, în municipiul Botoșani. Trei transformatoare electrice de pe străzile Veteranilor, Cornişa şi Mobilei au luat foc. 

Un autoturism parcat lângă unul dintre transformatoare a luat foc, fiind distrus.

Deocamdată, nu se cunoaște ce a generat aceste incendii.  
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dosar penal pentru contrabandă cu țigări în piața din Dorohoi!

astăzi, 15:53
45

Duminică, poliţiştii municipiului Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona pieţei centrale din localitate au depistat un bărbat de 45 de ani, care avea asupra ...

ANM ne spune cum va fi vremea in următoarele două săptămâni

astăzi, 14:46
255

Meteorologii au emis progoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. In prima saptamana vremea va fi racoroasa, desi media regionala a temperaturilor maxime va fi in crestere de la 27 la 29 de grade...

Jandarmii botoșăneni, chemați să îndepărteze un cuib de viespi uriașe denumite popular "lupul albinelor"!

astăzi, 13:45
1284

O femeie din localitatea Dersca a putut răsufla uşurată în momentul în care un jandarm a scos din podul casei sale un cuib de viespi uriaşe, denumite popular "lupul albinelor".Speriată de v...