Nu mai puÈ›in de 186 misiuni de protecÅ£ie a vieÅ£ii, mediului ÅŸi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 26 intervenÈ›ii pe zi, au avut în perioada 08 – 14 martie 2021 pompierii de la BotoÈ™ani.
În total, s-a intervenit pentru stingerea a nouă incendii, acordarea primului ajutor È™i transportul la spital a unui număr de 109 persoane rănite ori cu probleme medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate Covid-19, pentru transportul unor persoane supraponderale, precum È™i pentru deblocarea unor uÈ™i de acces în locuinÈ›e unde existau persoane care aveau nevoie de ajutor medical.
“La aceste evenimente se adaugă 40 misiuni de decontaminare ale autospecialelor folosite la transportul persoanelor confirmate cu COVID- 19, trei misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, trei misiuni de salvare a unor animale din medii ostile vieÈ›ii, două misiuni pentru înlăturarea pericolului de incendiu în urma producerii unor accidente rutiere È™i cinci misiuni specifice pentru limitarea răspândirii pestei porcine”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU BotoÈ™ani, Dorina Lupu.
Cele nouă incendii s-au produs pe raza localităților Flămânzi, Bucecea, Săveni, BobuleÈ™ti (oraÈ™ ȘtefăneÈ™ti), Măgura (comuna IbăneÈ™ti), MândreÈ™ti (comuna Ungureni), Corni È™i DumbrăviÈ›a (comuna IbăneÈ™ti).
Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: coÈ™ de fum necurățat sau neprotejat față de materialele combustibile, foc deschis în spaÈ›ii deschise, scurtcircuit È™i acÈ›iune intenÈ›ionată.
“Pentru stingerea incendiilor È™i înlăturarea efectelor au intervenit, în total, peste 86 pompieri militari È™i voluntari. ISU BotoÈ™ani recomandă populaÈ›iei să respecte, în continuare, atât acasă, cât È™i la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaÈ›iilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieÈ›i omeneÈ™ti È™i bunuri materiale”, a mai adăugat Dorina Lupu.