Biserică din județ cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Biserică din județ cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Biserica din localitatea Tudor Vladimirescu, din comuna Albești, a fost cuprinsă de un incendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost provocat de un jar căzut din soba a aprins materialele combustibile, iar alarma s-a dat puțin după ora 23:00.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție din Trușești și al Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Albești, cu o autospeciala cu apă și spuma.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din pronaos, dar și o parte din acoperiș, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcție. Concomitent cu acțiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea bunurilor din biserica și altar”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 16 pompieri militari și voluntari, mai adaugă Lupu.

(fotografia de deschidere este generică)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Percheziții în locuința unui tânăr de 16 ani, care ar fi făcut cumpărături cu cardul unei bătrâne din Botoșani

Vineri, 14 Mai 2021
464

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au percheziționat, joi, locuința unui adolescent de 16 ani, din județului Satu Mare, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de fraudă informa...

Maraton de vaccinare drive-thru la „Cornișa”, început inclusiv cu oameni din Republica Moldova (video)

Vineri, 14 Mai 2021
612

Primul maraton de vaccinare de tip drive-thru a debutat, vineri, în Parcul de Agrement „Cornișa” din Botoșani. Circa 30 de oameni așteptau, în prima jumătate de oră de la ...

Medicul Radu Nevinglovschi a decedat pe patul de spital, în Capitală, pe fondul infecției cu COVID-19

Vineri, 14 Mai 2021
5205

Medicul Radu Nevinglovschi, cunoscut psihiatru din Botoșani, transferat cu un avion al Ministerului de Interne la București, în urmă cu câteva zile, suferind de o formă gravă a infec...