Biserică din județ cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Biserică din județ cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Biserica din localitatea Tudor Vladimirescu, din comuna Albești, a fost cuprinsă de un incendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost provocat de un jar căzut din soba a aprins materialele combustibile, iar alarma s-a dat puțin după ora 23:00.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție din Trușești și al Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Albești, cu o autospeciala cu apă și spuma.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din pronaos, dar și o parte din acoperiș, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcție. Concomitent cu acțiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea bunurilor din biserica și altar”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 16 pompieri militari și voluntari, mai adaugă Lupu.

(fotografia de deschidere este generică)






 

 

Spune-ne opinia ta