Locuință din Cristești afectată de un incendiu (fotogalerie)

Locuință din Cristești afectată de un incendiu (fotogalerie)

Casa unui localnic din comuna Cristești a fost afectată, vineri după-amiază, de un incendiu generat, cel mai probabil, de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, anunță Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, proprietarul a supraîncălzit soba în ultimele ore. Căldura radiată de coșul de fum a aprins materialele combustibile din care este construit acoperișul casei. Puțin înainte de ora 12:00, a observat fum în podul casei și a solicitat ajutor, prin apel la 112.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, cu două autospeciale cu apă și spumă.

„Primii care au ajuns la fața locului, au fost pompierii voluntari. Incendiul a fost stins în limitele găsite de salvatori. Totodată, a fost înlăturat pericolul de explozie din casa fiind scoasă o butelie. Flăcările au distrus aproximativ 15 mp din acoperiș”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care ar putea să apară la exploatarea sobelor şi a coşurilor de fum, Inspectoratul reamintește câteva măsuri de prevenire:

- verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;

- nu supraîncălziţi sobele;

- montați pe pardoseală, în faţa uşii de alimentare cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m;

- nu introduceți în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul și nu lăsați uşa de la focar deschisă;

- nu aprindeți focul cu benzină;

- stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi.






 

 

Spune-ne opinia ta