Pompierii botoșăneni au plecat in sprijinul colegilor din țară, în urma emiterii CODULUI PORTOCALIU de viscol si ninsori!

Doua echipaje din cadrul Detasamentelor de Pompieri Botosani si Dorohoi, cu o senilata UTV si o autofreza de zapada multifunctionala, au plecat in sprijinul colegilor din Tulcea si Braila, in urma unei decizii luate de  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii botoșăneni au plecat in sprijinul colegilor din țară, în urma emiterii CODULUI PORTOCALIU de viscol si ninsori!

   Foto: exclusivnews.ro

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD PORTOCALIU de viscol puternic și COD GALBEN de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară și Capitală, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.

Începând cu ora transmiterii avertizărilor, la nivelul IGSU și inspectoratelor pentru situații de urgență din județele vizate, au fost activate grupele operative şi au fost suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenţiei imediată. Totodată au fost dislocate în zonele vizate 18 echipaje cu autospeciale și șenilate, după cum urmează:

Grupări de sprijin formate din autospecială de tractare și autospecială cu capacitate mărită de trecere (șenilată/UTV):
Unitatea Specială pentru Intervenție în Situații de Urgență → ISU Călărași
ISU Neamț → ISU Brăila
ISU Mureș → ISU Buzău
ISU Suceava → ISU Ialomița
ISU Botoșani → ISU Tulcea
ISU Harghita → ISU Giurgiu
ISU Timiș → ISU Teleorman

Grupări de sprijin formate din autospecială de transport personal și victime multiple:
ISU Iași →  ISU Brăila
ISU Vaslui → ISU Buzău

Grupări de sprijin formate din autofreză de zăpadă multifuncțională:
ISU Suceava → ISU Buzău
ISU Botoșani → ISU Brăila

La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite să intervină cu cele 34 autovehicule şenilate cu capacitate mărită de trecere, în sprijinul acestora putând fi solicitate alte 7 astfel de mijloace ale CNAIR, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii. 

 

Spune-ne opinia ta