Jandarmii botoşăneni au încheiat campania de prevenire piscicolă. Urmează acţiuni punctuale

Desfăşurată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţii Clubului Sportiv Bucovina Fishing Suceava, campania de informare "Pescuit responsabil pentru un pescuit durabil" s-a derulat pe durata a două luni şi jumătate.

Jandarmii botoşăneni au încheiat campania de prevenire piscicolă. Urmează acţiuni punctuale

Începând cu data de 13 iunie, jandarmii au acţionat pentru prevenirea braconajului piscicol și a faptelor de încălcare a legislației în vigoare, scopul campaniei fiind informarea pescarilor sportivi privind principalele reguli care stau la baza existenței și conservării unui fond piscicol bogat și variat și sensibilizarea opiniei publice în vederea respectării legislației în vigoare pe linie de pescuit, acvacultură şi conservarea biodiversității, publicul țintă reprezintându-l persoanele care pescuiesc sportiv în habitatele naturale din județul Botoșani.

Cu ocazia executării unor controale pe acumulările Bucecea, Rogojeşti şi pe râul Prut, jandarmii au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8500 de lei şi au întocmit trei dosare cu acte de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de plase monofilament.

Principala contravenţie săvârşită de pescari a fost lipsa unui permis de pescuit valabil, alte fapte constatate fiind reținerea peștilor pescuiți sub dimensiunile legale admise sau folosirea unui număr mai mare de unelte de pescuit decât cel permis de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

În cadrul campaniei, jandarmii au distribuit pliante informative cuprinzând aspecte din legislaţie, pentru a aduce la cunoştinţa pescarilor faptele care constituie încălcări ale legii şi dimensiunile minime admise ale peştilor care pot fi reţinuţi. Acţiunile executate pe râul Prut au fost executate în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, potrivit competenţelor legale.

Deşi campania de informare s-a încheiat, activitatea pe această linie va continua, urmând a fi executate periodic acţiuni de control atât în perioada de prohibiţie, cât şi în afara acesteia.

Comunicat Compartiment Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...