Inconștiență! A băut de dimineață, apoi a urcat la volanului autobuzului care transporta elevii la școală!

Din fericire, polițiștii botoșăneni l-au tras pe dreapta pe șofer, astfel că s-a evitat producerea unui eveniment în trafic. Conducătorul auto a rămas fără permis de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Inconștiență! A băut de dimineață, apoi a urcat la volanului autobuzului care transporta elevii la școală!

   Foto: Arhivă

În cursul zilei de joi, 8 iunie, în jurul orei 7.00, un bărbat de 28 de ani a fost depistat de poliţişti pe raza municipiului Dorohoi, în timp ce conducea un autobuz de transport elevi, șoferul având o îmbibaţie alcoolică de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

În zilele de 7 și 8 iunie, 35 de poliţişti rutieri au desfăşurat pe raza întregului judeţ Botoșani, acţiunea având ca scop reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de persoane, efectuat prin curse regulate și ocazionale, cât și autovehiculele special destinate transportului de elevi.
 
De asemenea, acțiunea a vizat impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice.
 
În urma activităților specifice, au fost verificate în trafic 240 de autovehicule şi au fost efectuate 211 testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, din care una pentru consum de alcool.

Pentru abaterile săvârşite la regimul circulaţiei pe drumurile publice de către conducătorii mijloacelor de transport public de persoane, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale la H.G. 69/2012, privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier, 7 sancţiuni pentru lipsa centurii de siguranţă, o sancţiune pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, una pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv tip "mâini libere" şi 10 alte abateri.

Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 3 permise de conducere, din care unul pentru consum de alcool şi două pentru alte abateri.

Poliţiştii rutieri vor continua intensificarea acțiunilor în trafic şi în perioada următoare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nemulţumirile sindicaliştilor, pe masa prefectului. "O să devenim asistaţi social!" FOTO

astăzi, 17:17
150

Daniel Bulboacă, preşedintele filialei Botoşani a Cartel Alfa, a dat citire memoriului ce a fost ulterior înaintat în mod oficial conducerii Instituţiei Prefectului pentru a fi direcţ...

Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

astăzi, 14:55
641

În jur 200 de angajaţi afiliaţi mai multor sindicate reunite în Confederaţia Cartel Alfa s-au adunat, luni după prânz, în faţa Instituţiei Prefectului pentru o acţiune d...

Un lanţ de supermarket-uri vrea să deschidă două noi magazine, în Botoşani

astăzi, 14:50
1114

 Reprezentanţii reţelei de magazine Profi au făcut demersuri la Primărie în vederea obţinerii avizelor necesare pentru deschiderea a două spaţii comerciale noi pe strada Săvenilor ...