Focuri de armă pe malul Prutului! Captură uriașă de țigări de contrabandă, un botoșănean reținut! FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, în cooperare cu omologii din Republica Moldova din cadrul Direcției Nord, au confiscat, în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, peste 22.500 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. În cadrul acțiunii, a fost reţinut pe malul moldovenesc al Prutului, un tânăr, cetățean român, implicat în activitatea de contrabandă.

Focuri de armă pe malul Prutului! Captură uriașă de țigări de contrabandă, un botoșănean reținut! FOTO

În data de 23 iunie a.c., în urma activităților informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, județul Botoşani, în cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, din cadrul Direcției Regionale Nord, au organizat o acțiune specifică pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 02.00, în urma informațiilor deţinute, polițiștii de frontieră români au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, un grup format din mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre malul râului Prut către interiorul teritoriului naţional.

Deoarece, la somaţia verbală regulamentară efectuată, persoanele au încercat să fugă, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armanentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost depistate, la malul românesc al râului Prut, mai multe cutii voluminoase, ambalate în saci de rafie, precum şi un autoturism de teren în care erau încărcate cutii cu ţigări. De asemenea, polițiștii de frontieră moldoveni l-au reținut pe cetăţeanul român Cătălin R., în vârstă de 28 ani, domiciliat pe raza judetului Botoşani, care nu s-a supus somaţiei regulamentare şi a trecut înot râul Prut în R. Moldova.

"În urma inventarierii coletelor, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 22.500 pachete de țigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 255.661 lei. De asemenea, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor şi autoturismul de teren în valoare de 11.360 lei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat", a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
190

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
299

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
117

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...