Bărbat achitat de judecători prin sentinţă definitivă, după ce iniţial fusese condamnat la închisoare cu executare

Un bărbat a fost achitat de judecătorii Curţii de Apel Suceava pentru acuzaţia de instigare la contrabandă, după ce fusese iniţial condamnat la închisoare cu executare.

Bărbat achitat de judecători prin sentinţă definitivă, după ce iniţial fusese condamnat la închisoare cu executare

Florin A., din satul Bobuleşti, fusese condamnat iniţial de judecătorii Judecătoriei Botoşani la cinci ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, pedeapsa fiind contopită cu o condamnare mai veche dată de judecătoria Rădăuţi. 

Judecătorii Suceveni au schimbat decizia judecătorilor din Botoşani, au dispus achitarea sa şi au respins cererea de plata unor despăgubiri civile către statul român, pe motiv că nu există probe.

"Înlătură din sentinţă toate dispoziţiile referitoare la inculpatul A Florin-Claudiu, atât în latură penală, cât şi în latură civilă. Achită inculpatul A Florin-Claudiu sub aspectul comiterii infracţiunilor de instigare la infracţiunea de contrabandă, prev. de art. 47 Cod penal raportat la art. 270 alin. 1 cu aplicarea art. 274 din Legea nr. 86/2006 şi instigare la infracţiunea de contrabandă, prev. de art. 47 Cod penal raportat la art. 270 alin. 3 cu aplicarea art. 274 din Legea nr. 86/2006, întrucât nu există probe că a comis faptele. În temeiul art.397 alin.1 Cod procedură penală rap. la art. 25 alin. 1 Cod procedură penală, respinge cererea formulată de partea civilă privind obligarea inculpatului A Florin-Claudiu la plata de despăgubiri civile, ca nefondată", se arată în decizia instanţei

Avocatul său a menţionat că organele de anchetă ar trebui să nu mai dispună trimiteri în judecată în cazul în care nu există probe certe. 

"Organele judiciare trebuie să se abţină de a mai trimite în judecată persoane pentru care nu există probe certe că au săvârşit infracţiunile, în funcţie de specificul acestora", a declarat avocatul Alina Pânzar. 

Alţi doi inculpaţi în dosar au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Marian Ţ. şi Adrian A. au primit câte trei ani şi patru luni de închisoare, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare. 

Anchetatorii au susţinut că Florin A. le-ar fi spus celorlalţi doi, în vara anului 2014, să ridice mai multe colete cu ţigări de pe malul râului Prut şi să le aducă la el acasă. Pe drum au fost prinşi de poliţişti având asupra lor 3000 de pachete cu ţigări. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
119

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
77

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
76

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...