Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti!

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti!

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi tineri din județul Botoșani care transportau, cu un atelaj hipo, 4.504 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În data de 24 mai 2017, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Dorohoi, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, aceştia au observat, deplasându-se către localitatea de frontieră Ibăneşti, judeţul Botoşani, un atelaj hipo în care se aflau două persoane și mai multe colete cu ţigări.

La somaţia verbală regulamentară efectuată de către polițiștii de frontieră, persoanele care se aflau în atelaj au încercat să fugă, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cele două persoane au fost reţinute și identificate ca fiind cetăţenii români M.C., în vârstă de 24 ani, şi R.M., în vârstă de 18 ani, domiciliaţi în judeţul Botoşani. Tinerii au declarat că au descoperit coletele cu ţigări în pădure şi intenţionau să le ducă acasă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.504 pachete cu ţigări, cu timbru de acciză R. Ucraina, în valoare totală de 40.941 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, faptă pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
219

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
137

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
190

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...