Dezastrul din urma viiturilor: opt gospodării evacuate, oameni blocați pe șosea. Vestea bună: DN 29A s-a redeschis

Dezastrul din urma viiturilor: opt gospodării evacuate, oameni blocați pe șosea. Vestea bună: DN 29A s-a redeschis

În urma ploilor abundente înregistrate seară trecută, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al judeţului Botoșani a intervenit pentru evacuarea apei din opt gospodării de pe raza localităților Rediu, comuna Rădăuți Prut, Horia, comuna Mitoc, Crasnaleuca, comuna Coțușca și Joldești, comuna Vorona și pentru salvarea a patru persoane dintr-un autoturism care nu a mai putut înainta din cauza apei de pe carosabil pe DN29 A.

În această dimineața, s-a deschis circulația DN 29A, între localitățile Rediu și Rădăuți Prut, drum care a fost acoperit cu aluviuni.

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani sunt depășite: cota de pericol (CP=650) pe râul Prut (stația Oroftiana: +84 cm - în creștere), cota de pericol (CP=375) pe râul Prut (stația Stânca aval: + 14 cm - în staționare), cota de inundație (CI=410) pe râul Prut (stația Rădăuți Prut: + 20 cm - în creștere).

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Botoşani și autoritățile locale monitorizează situația în teren.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
147

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
140

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
22

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...