Complici din Botoşani la operaţiuni de spălare de bani, „vizitaţi” de Crima Organizată

12 judeţe, printre care şi Botoşani, precum şi Capitala, au fost "periate" de anchetatori în cadrul unei ample acţiuni desfăşurate de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş. La Botoşani au avut loc miercuri percheziţii.

Complici din Botoşani la operaţiuni de spălare de bani, „vizitaţi” de Crima Organizată

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat miercuri 59 de percheziţii în judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov, precum și în municipiul București.

Potrivit unei informări a Inspectoratului General al Poliţiei Române, la activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, de la structurile de combatere a criminalității organizate din Bucureşti, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita şi Ilfov, precum şi jandarmi.

Perchezițiile au avut loc la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a reieşit că trei persoane ar fi înființat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverși agenți economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă și, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat, a impozitelor și taxelor aferente.

După emiterea facturilor fictive, cei în cauză ar fi încasat în conturile acestor societăți contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral și restituite reprezentanților firmelor reale, fără comisionul perceput de aceștia, care varia între 5-12%. Reprezentanții firmelor reale sunt cei care ar fi deschis practic circuitul de spălare a banilor prin virarea către firmele fantomă a valorii înscrise în facturile fiscale fictive pe care le primeau și le înregistrau în contabilitate.

La sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş urmau să fie duse, pentru audieri, persoanele implicate în comiterea infracţiunilor, urmând a se aprecia oportunitatea de a se dispuse unele măsuri preventive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
20

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
103

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
18

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...