Cine era pilotul mort în accidentul aviatic de la Suceava

Cine era pilotul mort în accidentul aviatic de la Suceava

Cornel Marinescu

Pilotul și instructorul de zbor Cornel "Q" Marinescu, una dintre legendele Clinceniului și ale aviației sportive și generale, și-a pierdut viața în timpul unui zbor de antrenament pe Aerodromul Frătăuți (județul Suceava). Avionul biplan de tip Skybolt pe care îl pilota a intrat în coliziune cu o altă aeronavă de același tip.

Cornel Marinescu a murit sâmbătă, la vârsta de 60 de ani, după ce avionul de acrobaţie în care se afla s-a ciocnit în aer cu un alt aparat de zbor. Era un pilot cu mare experienţă, care a urmat cursurile de specialitate ale Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu“. În ultima vreme a zburat pe mai multe tipuri de avioane de acrobaţie.

Conform unor surse, Q (pentru că aşa era poreclit printre piloţi Cornel Marinescu) avea mii de ore de zbor la activ şi a făcut parte din echipele tehnice care au antrenat loturile nationale de acrobaţie. Practic, Cornel Marinescu era îndrăgostit de zbor şi nu uita ca atunci când i se oferea ocazia, să aducă un omagiu colegilor care şi-au frânt aripile. (adevarul.ro și aviatia.ro)

„Echipa are în spate experiența lui Marinescu Cornel, care este un campion balcanic și care a participat și la campionate mondiale și care zboară și acum ca pilot încercător. Această formație de acrobație, fiind tânără, intră pe segmentul de air show al României, cu pași mărunți, dar siguri, și sperăm ca în scurt timp să putem să oferim un spectacol, cel puțin la atât de bun cum îl oferă alți acrobați ai României, dacă nu și mai bun', declara pe data 2 august pilotul Sorin Bochiș, cel care a supraviețuit sâmbătă în urma tragicului accident aviatic.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...