Câini otrăviţi la Săveni! FOTO

Mai mulţi câini din oraşul Săveni au fost otrăviţi, după cum spun proprietarii şi oamenii care îi îngrijeau. Reprezentanţii primăriei spun că s-a mai întâmplat o astfel de faptă şi în urmă cu ceva ani, dar într-un alt cartier.

Câini otrăviţi la Săveni! FOTO

Cititori ai Ştiri.Botoşani.Ro au transmis un semnal de alarmă, prin care atenţionează proprietarii de câini din Săveni să aibă grijă pe unde îi lasă să se plimbe pentru că, în ultimele zile, în jur de 10-12 câini au fost otrăviţi.

"Aici câinii de pe lângă blocuri, chiar câini ţinuţi în casă, mor pe capete şi credem că cineva i-a otrăvit. Vineri am încercat cu vecinii să salvăm cât am putut din căţeii de pe lângă bloc, de care aveam grijă, dar a fost în zadar! E scandalos! Nu cred că un om a putut să omoare atâţia câini! O vecină a ieşit cu patrupedul de rasă, un Bichon, şi a murit şi el!", povesteşte o săvineancă.

Potrivit acesteia, este vorba de căţei mici, crescuţi pe lângă blocuri şi întreţinuţi de săvineni, care erau blânzi şi care nu creaseră probleme până atunci.

"Cât despre doamna care şi-a pierdut Bichonul, e inutil să spunem că era un căţel crescut în casă, care doar ieşea afară la plimbare. A ieşit doamna cu el pe undeva pe lângă parc şi după o perioadă a observat că animalul se simte rău şi nu a mai putut fi salvat", explică cititoarea.

Primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, nu fusese informat de incidente şi nici nu ştia care ar putea fi motivul. "Noi nu avem serviciu de ecarisaj, e drept, dar nu-mi dau seama ce s-ar fi putut întâmpla. Mi-e greu să cred că cineva ar putea otrăvi câini, poate o fi fost cineva căruia nu-i plac câinii, nu ştiu. Îmi amintesc că s-a mai întâmplat un caz similar în urmă cu ceva ani, dar în zona Spitalului. O să mă informez şi vom vedea ce este de făcut", a spus Relu Târzioru.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
2

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
327

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
169

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...