Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost unul dintre subiectele abordate, joi, la consfătuirea cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani.

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verificărilor făcute a reieşit că mai sunt 30 de unităţi de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Termenul limită pentru obţinerea acestui act administrativ este 30 septembrie iar acolo unde se promoveză lucrări de investiţii se prelungeşte până pe 31 decembrie 2017.

Şeful ISU a dat asigurări că angajaţii instituţiei pe care o conduce au toată deschiderea în a asigura asistenţa tehnică în vederea obţinerii acestui document.

“Acest act administrativ nu poate fi emis dacă nu sunt îndeplinite toate condiţiile pentru că ne asumăm nişte riscuri foarte mari şi nimeni nu poate să treacă peste prevederile legale. Acest act administrativ reprezintă certificarea faptului că la momentul respectiv erau îndeplinite toate condiţiile şi nu poate nimeni să îşi asume acest lucru dacă ele nu sunt realizate. Nu este ISU împotriva eliberăii autorizaţiilor, pentru că la un moment aşa s-a creat un curent că nu vrea ISU să dea autorizaţie, dar nu putem să ne asumăm ceva ce nu este legal, nu putem certifica ceva ce nu este real. Acesta este singurul motiv, nimeni nu are nimic împotriva realizării acestor documente. Nu putem face dacă nu sunt realizate toate elementele prevăzute în proiecte”, a menţionat col. Cristian Amarandei.

Şeful ISU a mai precizat că în cazul unei unităţi de învăţământ care are mai multe clădiri se evaluzeaă un singur copr de clădire pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, dacă s-au făcut investiţiide genul construirii unui grup sanitar sau a unei camere pentru centrală.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Decizia luată de conducerea Spitalului Mavromati privind programările pentru consultaţiile la Cardiologie!

astăzi, 08:02
83

Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a decis să nu se mai facă liste de aşteptare pentru consultaţiile oferite de medicii cardiologi din cadrul spitalului.Dacă până acum astfel de...

Naşterile sub apă, ocolite de botoşănence

Miercuri, 18 Octombrie 2017
2116

Botoşănencele nu sunt adeptele naşterilor sub apă şi deşi există această posibilitate la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati nu există cereri.Posibilit...

Municipalitatea vrea să amenajeze un teren sintetic pentru antrenamente

Miercuri, 18 Octombrie 2017
849

Municipalitatea ar avea şanse să obţină finanţare de la Federaţia Română de Fotbal pentru realizarea unei astfel de investiţii dar, deocamdată, nu a fost identificat un teren al primăr...