Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost unul dintre subiectele abordate, joi, la consfătuirea cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani.

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verificărilor făcute a reieşit că mai sunt 30 de unităţi de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Termenul limită pentru obţinerea acestui act administrativ este 30 septembrie iar acolo unde se promoveză lucrări de investiţii se prelungeşte până pe 31 decembrie 2017.

Şeful ISU a dat asigurări că angajaţii instituţiei pe care o conduce au toată deschiderea în a asigura asistenţa tehnică în vederea obţinerii acestui document.

“Acest act administrativ nu poate fi emis dacă nu sunt îndeplinite toate condiţiile pentru că ne asumăm nişte riscuri foarte mari şi nimeni nu poate să treacă peste prevederile legale. Acest act administrativ reprezintă certificarea faptului că la momentul respectiv erau îndeplinite toate condiţiile şi nu poate nimeni să îşi asume acest lucru dacă ele nu sunt realizate. Nu este ISU împotriva eliberăii autorizaţiilor, pentru că la un moment aşa s-a creat un curent că nu vrea ISU să dea autorizaţie, dar nu putem să ne asumăm ceva ce nu este legal, nu putem certifica ceva ce nu este real. Acesta este singurul motiv, nimeni nu are nimic împotriva realizării acestor documente. Nu putem face dacă nu sunt realizate toate elementele prevăzute în proiecte”, a menţionat col. Cristian Amarandei.

Şeful ISU a mai precizat că în cazul unei unităţi de învăţământ care are mai multe clădiri se evaluzeaă un singur copr de clădire pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, dacă s-au făcut investiţiide genul construirii unui grup sanitar sau a unei camere pentru centrală.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1438

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
724

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
493

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...