O grădiniță din Botoșani se închide, alte două se deschid în județ, de anul școlar viitor

Scăderea populației școlare, mai ales în mediul rural, duce la închiderea unor structuri din cadrul unor unități de învățământ din județul Botoșani în care funcționau și grupe de preșcolari.

O grădiniță din Botoșani se închide, alte două se deschid în județ, de anul școlar viitor

O astfel de situație se va înregistra, de anul școlar viitor, la Școala primară nr. 1 din satul Bătrânești, comuna Gorbănești. Reprezentanții administrației publice locale din comună au solicitat închiderea grădiniței, pentru că nu mai sunt copii. Acolo va funcționa doar școala primară.

Închiderea grădiniței de la Bătrânești a fost aprobată și de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Potrivit lui Gabriel Hârtie, inspectorul general al IȘJ Botoșani, sunt și unități care se vor redeschide începând de anul școlar viitor, fiind vorba tot de grădinițe. Una este în comuna Răchiți, iar cealaltă la Viișoara.

"De anul viitor, la solicitarea primăriei se va redeschide grădinița din satul Cișmea. Sunt acolo preșcolari care vin anul acesta în municipiul Botoșani și le-am aprobat să se deschidă grădinița, sperăm să își facă grupa de minim 15 preșcolari. Dacă până la 1 septembrie 2018 nu își formează grupa cu părere de rău închidem. Și la Viișoara Mică am aprobat deschiderea unei grădinițe. Până acum nu au avut, e dificil să îi transporte cu microbuzul, sunt copii de 3-4 ani. Clădirea există, dar nu aveau până acum preșcolari. Am aprobat să funcționeze o grupă de grădiniță cu condiția să fie minim 15 copii", a declarat inspectorul general al IȘJ Botoșani.

Unitățile închise pot fi redeschide ulterior, tot la solicitarea unităților administrativ-teritoriale, dacă au un număr suficient de copii pentru a funcționa. 

 

Spune-ne opinia ta