Directorii de şcoli din întreg judeţul, convocaţi în şedinţă. Ce li s-a transmis! FOTO

Directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani au fost convocaţi, joi, la o consfătuire cu prilejul începerii unui nou an şcolar.

Directorii de şcoli din întreg judeţul, convocaţi în şedinţă. Ce li s-a transmis! FOTO

La şedinţă au participat şi deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general, deputatul Marius Budăi, părintele protopop Lucian Leonte, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi ai Centrului Judeţean Antidrog.

Consfătuirea a fost deschisă de inspectorul general al Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Gabriel Hârtie, care le-a mulţumit cadrelor didactice pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar trecut şi le-a urat succes în noul an, după care invitaţii au adresat câte un mesaj celor prezenţi.

“Am venit cu mare respect la activitatea dumneavoastră. Vă împărtăşesc emoţia de început de an şcolar şi vă mulţumesc că vă ocupaţi continuu de ceea ce înseamnă pregătirea pentru viaţă a copiilor noştri. Vă asigur că aveţi tot sprijinul nostru”, a spus deputatul Marius Budăi.

Şefii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Jandarmi i-au asigurat pe directorii de şcoli că şi în acest an va fi acordată o atenţie deosebită siguranţei elevilor, dar şi a cadrelor didactice.

“La nivelul judeţului este întocmit un plan comun de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. Unităţile de învăţământ au fost împărţite între efectivele noastre şi efectivele IPJ. Sunt introduse pe itinerariile de deplasare, ne vom concentra activitatea principală pe traseele de afluire şi defluire ale elevilor în special la începerea, cât şi la finalizarea orelor de curs. Vom continua şi în acest an cu activităţile preventive, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, funcţie de solicitările dvumneavoastră”, a fost mesajul maiorului Romică Oniciuc, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

La rândul său, adjunctul şefului IPJ Botoşani le-a cerut conducătorilor unităţilor de învăţământ să semnaleze orice neregulă privitoare la comportamentul elevilor, fiind în atenţie şi copiii cu părinţi plecaţi la muncă peste hotare.

“Şi în acest an Poliţia Botoşani va fi un partener pentru dumneavoastră. Anul trecut nu am înregistrat un fenomen deosebit al infracţionalităţii, 80 de infracţiuni, un procent scăzut, nu au fost infracţiuni grave de violenţă, de consum de droguri de mare risc în unităţile şcolare. Vom fi alături de şcoală, suntem permanent conectaţi, avem colegi desemnaţi şi vă rog să apelaţi la colegii mei, orice deviere de comportament să ne fie semnalată şi v-aş ruga să îi aduceţi în atenţie pe acei copii care au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate”, a spus subcomisarul Eduard Cătălin Ilaşcu, împuternicit adjunct al şefului IPJ Botoşani.  

După mesajele invitaţilor a urmat o şedinţă de lucru în care s-au discutat chestiuni organizatorice pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului instructiv-educativ. 










 

 

Spune-ne opinia ta