Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan Florea, formator acreditat ANC.

Mass-media este noul educator al copiilor noștri. Modelele și ideile care le sunt propuse copiilor sunt mai puternice decât exemplul părinților și al școlii. Deși aparent diversificată, mass-media induce in realitate doar 3 tipuri de mesaje care se tot repeta in mintea copiilor: Sex, Violență, Magie. Aceste mesaje sunt promovate de "eroii" din filme, modelele din reclame, cantaretii din videoclipuri care devin repere identitare și de comportament pentru copiii noștri.

"Atelierul propune o incursiune în lumea mesajelor mediatice, cu studii de caz pe reclame, desene animate, filme și jocuri pe calculator, punând accentul pe conștientizarea pericolelor și pe învățarea modului cum să le recunoastem astfel încât să ne protejăm copiii. Pentru că mass-media e lumea în care copiii trăiesc cel mai mult și aceste mesaje fac parte din gândirea lor.
E un atelier care te va pune pe gânduri. Esti pregatit?"
, este mesajul pe care îl transmit organizatorii atelierelor.

Pentru relații în legătură cu desfășurarea atelierelor, precum și pentru confirmarea înscrierii, îi puteți contacta pe Dr. Laura Puiu (tel. 0745001411) și Prof. Cătălin Purice (tel. 0743942670).

Pentru părinți, atelierul începe la ora 10.00 (costul este 40 lei, reducere pentru soț-soție), iar pentru adolescenți atelierul începe la ora 14.00 (costul este 20 lei).

Atelierele se desfășoară la Protopopiatul Botoșani. Confirmarea participării va ajuta la formarea grupelor.

Dan Florea este din Brașov, formator acreditat ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări). Are master în cadrul departamentului de Relații Internaționale și Studii de Securitate al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu. Este activ din 2005 în domeniul voluntariatului și al proiectelor sociale europene. Are experiență în organizarea de evenimente și traininguri. Este interesat de impactul ideologiilor asupra familiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
31

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
28

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
146

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...