Şeful învăţământului botoşănean: "Vom face tot posibilul să aducem profesori la clasă"

Şeful învăţământului botoşănean: "Vom face tot posibilul să aducem profesori la clasă"

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie, susţine că se vor găsi soluţii pentru ca la început de an şcolar să fie acoperite toate posturile din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani.

Vineri are loc repartizarea pe posturi a cadrelor didactice care nu au fost repartizate până acum iar dacă şi după această şedinţă publică vor rămâne posturi neocupate acestea vor fi acoperite cu suplinitori necalificaţi.

„La şedinţă sunt prezenţi cei cu note din 2011 până în 2017, se rezolvă detaşările la cerere, şi are loc repartizarea candidaţilor care au obţinut note la concursul de suplinire. Ar trebui în mod normal să acoperim tot necesarul de posturi dar s-ar putea să fie în anumite zone, mai ales din mediul rural, în care să avem posturi vacante dar să nu avem candidaţi pentru disciplinele respective. În acel moment vom apela la profesorii necalificaţi. Obiectivul principal este ca luni toţi preşcolarii şi toţi elevii din învăţământul primar să aibă la grupă, respectiv clasă, educator şi învăţător iar acolo unde vor mai fi probleme vizavi de discipline mă refer la ciclul gimnazial şi liceal săptămâna viitoare, dacă vom mai avea ore neocupate, vom face tot posibilul să aducem profesori la clasă”, a precizat Gabriel Hârtie, inspectorul general al IŞJ Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta