Redeschiderea școlilor depinde de vaccinarea profesorilor

Redeschiderea școlilor depinde de vaccinarea profesorilor

Ministrul Educației a anunțat că o situație despre câți profesori sunt dispuși să se vaccineze va fi gata la jumătatea lunii ianuarie.

„Am cerut în întreg sistemul de educație, prin inspectoratele școlare și universități, situația personalului didactic, auxiliar nedidactic care are disponibilitate de vaccinare - o raportare numerică. Este nevoie de clarificarea unor lucruri pe un subiect de maxim interes pentru întreaga societate românească, și anume acela al redeschiderii cât mai grabnice a școlilor. Redeschidere pe care o doresc in calitate de ministru, pe care o doresc întreg Ministerul Educației și întreg sistemul”, a transmis Sorin Cîmpeanu, luni, la Realitatea PLUS.

Ministrul Educației a anunțat că după jumătatea lunii ianuarie va fi luată o decizie privind deschiderea, în anumite condiții, a cursurilor în sălile de clasă, ținând cont de câți profesori sunt dispuși să se vaccineze, dar și de situația elevilor care nu au acces la învățământul online. 

„Această redeschidere se va putea face în funcție de evoluția epidemiologica și după perioada vacantei de iarna, Crăciun și Revelion (...), vom avea la jumătatea lunii ianuarie primele rezultate privind rata de infectare. Cu speranța că nu vom avea cresteri semnificative ale ratei de infectare, vom analiza aceste elemente împreună cu Ministerul Educației, cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență și coordonatorul campaniei de vaccinare. Pe baza rezultatelor pe care le vom primi pe 15 ianuarie privind disponibilitatea de vaccinare vom avea o concluzie, vom adăuga măsurile luate de alte state care se confruntă cu o situație asemănătoare și, nu în ultimul rând, vom avea o raportare pe care am cerut-o in 11 ianuarie privind elevii aflați in dificultate în derularea procesului de invatamant online, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
5

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
111

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
75

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...