"Tradiție și coeziune europenă", tur și concurs cu 25 de tineri botoșăneni

"Tradiție și coeziune europenă", tur și concurs cu 25 de tineri botoșăneni

25 de tineri ai Centrului de voluntariat ”Botoșani, orașul meu drag” (BOMD) au participat, luni, 23 iulie a.c., la o activitate de cunoaștere a orașului Botoșani. Ghid le-a fost domnul Ionel Rusu de la Centrul de Promovare Turistică Botoșani, care le-a oferit o multitudine de informații, presărate cu legende și povești cu oamenii care au ridicat de-a lungul timpului Botoșaniul.

Participanții au aflat secrete despre centrul istoric al orașului sau de ce biserica în care a fost botezat Eminescu se numește Uspenia. Au văzut casa în care poetul a copilărit până la 4 ani, au aflat că în Botoșani cândva existau 4 teatre și au văzut cu  ochii lor una din primele clădiri în care funcționa pe vremuri unul din teatrele orașului.

Voluntarilor de la centrul de voluntariat BOMD li s-au alăturat și copiii unei asociații media, care au dorit să cunoască detalii despre itinerarul parcurs. Un traseu de peste 2 km care s-a finalizat cu vizitarea vitrinelor expoziționale amenajate de Centrul Europe Direct la intrarea parcului Mihai Eminescu și cu un concurs chiar lângă statuia poetului.

Concursul moderat de Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, i-a provocat pe tineri la un set de întrebări eliminatorii cu tema ”Botoșani: tradiție locală și coeziune europeană”. Pe parcurs s-a văzut că particpanții au reținut foarte multe dintre datele și povestirile prezentate. Spre exemplu: câte clădiri cu au fost amenajate in Centrul vechi cu fonduri europene (18); câte nivele subterane pot avea  beciurile din Botoșani (3); ce obiectiv de patrimoniu se oglindește în imobilul renovat numit ”casa de sticlă” (Biserica Uspenia); actori  originari din județul Botoșani (Octavian Cotescu, Mihai Malaimare) și altele. Pentru departajarea concurenților a fost nevoie și de o probă eliminatorie care a constat în povestirea cât mai convingătoare a unei legende privind istoria Botoșanilor ascultate pe parcurs. Plimbăreții din parc au urmărit amuzați desfășurarea concursului. Premiile au constat în bilete la piscina Cornisa Aquapark & Sports Botosani.

“A fost a doua activitate pe care o facem împreună cu tinerii noștri voluntari. Am dorit să le arătăm orașul, să-i înțeleagă istoria și cultura, să vadă cât de important e pentru noi ca tineri să ne implicăm în activități care să ne aducă un pic mai sus la nivel național. E foarte important să te implici, să gândești idei pentru ca sufletul orașului nostru să zâmbească”, a spus Alexandra Ciotir, directorul executiv al centrului de voluntariat BOMD.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
112

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
63

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
160

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...