Profesorul Grigore Luisian, Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani: "Elevii sunt copiii mei. Suntem răsplătiţi prin ceea ce fac ei"

Profesorul Grigore Luisian, Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani: "Elevii sunt copiii mei. Suntem răsplătiţi prin ceea ce fac ei"

Profesorul Grigore Luisian, de la Palatul Copiilor, a primit de Ziua Educaţiei diploma prin care i-a fost conferit titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani.

Dascălul a ţinut să le mulţumească tuturor celor care i-au fost alături şi l-au spriijint de-a lungul carierei sale şi a spus că îi consideră pe elevi ca şi copiii săi. Se mândreşte cu cei pe care i-a pregătit şi cu care păstrează şi acum legătura, chiar dacă sunt plecaţi să lucreze peste hotare, unde au cariere strălucite.

Profesorul Grigore Luisian a venit însoţit de mama sa la şedinţa festivă în care a primit tiltlul de Cetăţean de onoare.

“Mă simt ca un elev scos la tablă la oră. Noi asta trebuie să facem, să simţim copiii, să ştim ceea ce vor, să îi educăm şi să îi învăţăm. Eu m-am ghidat după profesorii mei pe care i-am avut. Și am învăţat un lucru, că idealul educaţiei este autoeducaţia, ceea ce m-a pus pe gânduri. Socrate spunea că educaţia este tot ceea ce rămâne după ce uităm ce am învăţat. Până la urmă noi asta facem, încercăm să educăm prin a-i învăţa pe copii cum să înveţe. Este cel mai important lucru, nu ştiu cu câtă materie vor rămâne, dar important este ca atunci când vor termina şcoala să ştie să selecteze informaţia, să ştie să selecteze ce e bine, ce e rău. Poate acesta este cel mai important lucru în educaţie. Tot timpul le spun copii, nu elevi, pentru că îi simt ca pe copiii mei, pentru că relaţia noastră este ca una familială şi eu încerc să îi ghidez în labirintul vieţii pe drumurile pe care le văd şi le consider corecte şi astfel noi suntem nişte creatori de destine, ceea ce mă mândeşte foarte mult, am copii peste tot. Mă onorează distincţia şi vă mulţumesc. Vreau ca acest titlu să îl dedic tuturor celor care simt ceea ce simt şi eu, tuturor cadrelor didactice care pun pasiune şi fac din această meserie un stil de viaţă, mai presus decât avantajele materiale. Suntem răsplătiţi prin ceea ce fac copiii noştri”, a spus profesorul Grigore Luisian.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

astăzi, 12:45
125

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

astăzi, 07:55
2854

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
966

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...