Geniile de la Palatul Copiilor Botoșani au strălucit din nou: TROFEU la Concursul național "Învățăm să inventăm"!

Peste 100 de elevi din toate zonele tarii s-au adunat la Iași, pentru a-si expune modelele, in mare parte roboti de linie si sumo, intrecandu-se in creativitate si inventica, animati de interesul lor pentru stiinta si tehnica.

Geniile de la Palatul Copiilor Botoșani au strălucit din nou: TROFEU la Concursul național "Învățăm să inventăm"!

 Palatul Copiilor Iași  

Timp de doua zile, 24- 25 noiembrie, Palatul Copiilor din Iasi a fost gazda pentru zeci de echipaje din tara care au venit sa isi prezinte lucrarile create in cadrul cercurilor tehnice din scoli, palate si cluburi ale copiilor la cea de-a  XIII-a editie a Concursului national de creatie tehnica si stiintifica ,,Invatam sa inventam”, initiat de profesorul Gheorghe Colbu, de la Palatul Copiilor Iasi. 

Participantii, 121 de elevi cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, au venit din toate zonele tarii ( Pitesti, Targoviste, Targu Mures, Botosani, Tulcea, Suceava, Orsova) pentru a-si expune modelele, in mare parte roboti de linie si sumo, intrecandu-se in creativitate si inventica, animati de interesul lor pentru stiinta si tehnica.

Numeroasele lucrari tehnice prezentate la concurs au fost distribuite pe 13 sectiuni, cea mai apreciata fiind competitia de robotica.

Trofeul Concursului a  fost acordat echipajului de la Palatului Copiilor Botosani.

Organizatorii au dorit sa marcheze evenimentul desfasurat in Anul Centenar la Palatul Copiilor Iasi, cladire inclusa in manifestarea Traseul Memoriei, prin oferirea a trei cupe simbolice – Cupa Centenar - reprezentantilor celor trei provincii istorice, fiecare avand una dintre culorile tricolorului: Cupa Centenar pentru provincia Muntenia a fost decernata profesorului Ion Ghiteanu- Palatul Copiilor Targoviste, Cupa Centenar  pentru  provincia Transilvania  a fost oferita  profesorului Horea Graur - Palatul Copiilor Targu Mures, iar cupa Centenar pentru provincia Moldova a fost inmanata  profesorului Luisian Grigore, de la Palatul Copiilor Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O studentă la Medicină s-a stins după trei săptămâni de comă. În sesiune suferise un anevrism. ”A fost un copil excepțional!”

astăzi, 10:01
262

A visat să devină medic, însă visul s-a spulberat în ziua în care Miruna Ioana a suferit un anevrism. Din acea zi nu și-a mai revenit. A devenit pacientă în secția spital...

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
51

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
166

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...