Geniile de la Palatul Copiilor Botoșani au strălucit din nou: TROFEU la Concursul național "Învățăm să inventăm"!

Peste 100 de elevi din toate zonele tarii s-au adunat la Iași, pentru a-si expune modelele, in mare parte roboti de linie si sumo, intrecandu-se in creativitate si inventica, animati de interesul lor pentru stiinta si tehnica.

Geniile de la Palatul Copiilor Botoșani au strălucit din nou: TROFEU la Concursul național "Învățăm să inventăm"!

 Palatul Copiilor Iași  

Timp de doua zile, 24- 25 noiembrie, Palatul Copiilor din Iasi a fost gazda pentru zeci de echipaje din tara care au venit sa isi prezinte lucrarile create in cadrul cercurilor tehnice din scoli, palate si cluburi ale copiilor la cea de-a  XIII-a editie a Concursului national de creatie tehnica si stiintifica ,,Invatam sa inventam”, initiat de profesorul Gheorghe Colbu, de la Palatul Copiilor Iasi. 

Participantii, 121 de elevi cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, au venit din toate zonele tarii ( Pitesti, Targoviste, Targu Mures, Botosani, Tulcea, Suceava, Orsova) pentru a-si expune modelele, in mare parte roboti de linie si sumo, intrecandu-se in creativitate si inventica, animati de interesul lor pentru stiinta si tehnica.

Numeroasele lucrari tehnice prezentate la concurs au fost distribuite pe 13 sectiuni, cea mai apreciata fiind competitia de robotica.

Trofeul Concursului a  fost acordat echipajului de la Palatului Copiilor Botosani.

Organizatorii au dorit sa marcheze evenimentul desfasurat in Anul Centenar la Palatul Copiilor Iasi, cladire inclusa in manifestarea Traseul Memoriei, prin oferirea a trei cupe simbolice – Cupa Centenar - reprezentantilor celor trei provincii istorice, fiecare avand una dintre culorile tricolorului: Cupa Centenar pentru provincia Muntenia a fost decernata profesorului Ion Ghiteanu- Palatul Copiilor Targoviste, Cupa Centenar  pentru  provincia Transilvania  a fost oferita  profesorului Horea Graur - Palatul Copiilor Targu Mures, iar cupa Centenar pentru provincia Moldova a fost inmanata  profesorului Luisian Grigore, de la Palatul Copiilor Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Harta notelor de 10 la Titularizare, ce județ este în topul clasamentului!

astăzi, 15:20
29

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii tre...

Sfântul Pantelimon, cinstit la Biserica Uspenia din municipiul Botoșani!

astăzi, 14:48
64

Credincioșii sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a-l cinsti în rugăciune pe sfântul Pantelimon și a se închina la Sfintele lui Moaște, aflate l...

Singurul profesor de 10 la Botoșani: „Din păcate nu am post titularizabil!”

astăzi, 14:23
853

Marți au fost publicate rezultatele inițiale în urma susținerii examenului național de titularizare. La Botoșani un candidat la disciplina Biologie a reușit să obțină nota 10.Candid...