VIDEO Geniile de la Palat au triumfat la Trofeul Internațional de Robotică ROBOTOR: Zece locuri I, două locuri II!

VIDEO Geniile de la Palat au triumfat la Trofeul Internațional de Robotică ROBOTOR: Zece locuri I, două locuri II!
Echipa  Palatului Copiilor Botoşani în domeniul Fizicii Aplicate –automatizări-robotică a participat, în perioada 28-31 mai, la Trofeul Internațional de Robotică ROBOTOR, organizat la Orşova. Reamintim că două ediții ale acestui concurs, la nivel național, au fost organizate la Botoșani.

Au participat echipaje din Grecia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Serbia şi numeroase echipe din țară.

Probele pentru roboți au fost de viteza (Dragstere), orientare, (Urmăritori Linie), inteligentă (Labirint), luptă (MiniSUMO, Micro sumo), Solari, Freestyle pe trei caregorii de varstă.

Echipa din Botoșani a confirmat din nou că este cea mai bună, obținând majoritatea locurilor I (zece) și două locuri II.

"Pentru a putea face față evoluției exponențiale în acest domeniu, echipajul "PACO" din Botoșani construiește an de an noi roboți, mai rapizi, mai puternici, mai inteligenți, aproape dublând performanțele roboților din anul precedent. Un avantaj deosebit l-a avut  partea de soft, creată în totalitate în cadrul cercului, depăşind ca performanţă programele similare disponibile în kituri comerciale", a precizat prof. Luisian Grigore.Echipa care a construit roboții a fost formată din elevii: Bejinariu Alexandru, Horbuli Mihnea, Voiniciuc Vasile, Botez Serban, Visan Andrei, Clodninschi Darian, Grigore Eduard, Ciobîcă Vlad, Ursu George.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
26

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
277

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria şi Conon Grădinarul

astăzi, 06:58
23

Sfântul Mucenic Conon a trăit pe vremea Sfinţilor Apostoli şi era din satul Vidania, din ţara numită Isa­u­ria. Era fiul unui bărbat păgân care se numea Nestor, iar mama sa ...