VIDEO Geniile de la Palat au triumfat la Trofeul Internațional de Robotică ROBOTOR: Zece locuri I, două locuri II!

VIDEO Geniile de la Palat au triumfat la Trofeul Internațional de Robotică ROBOTOR: Zece locuri I, două locuri II!
Echipa  Palatului Copiilor Botoşani în domeniul Fizicii Aplicate –automatizări-robotică a participat, în perioada 28-31 mai, la Trofeul Internațional de Robotică ROBOTOR, organizat la Orşova. Reamintim că două ediții ale acestui concurs, la nivel național, au fost organizate la Botoșani.

Au participat echipaje din Grecia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Serbia şi numeroase echipe din țară.

Probele pentru roboți au fost de viteza (Dragstere), orientare, (Urmăritori Linie), inteligentă (Labirint), luptă (MiniSUMO, Micro sumo), Solari, Freestyle pe trei caregorii de varstă.

Echipa din Botoșani a confirmat din nou că este cea mai bună, obținând majoritatea locurilor I (zece) și două locuri II.

"Pentru a putea face față evoluției exponențiale în acest domeniu, echipajul "PACO" din Botoșani construiește an de an noi roboți, mai rapizi, mai puternici, mai inteligenți, aproape dublând performanțele roboților din anul precedent. Un avantaj deosebit l-a avut  partea de soft, creată în totalitate în cadrul cercului, depăşind ca performanţă programele similare disponibile în kituri comerciale", a precizat prof. Luisian Grigore.



Echipa care a construit roboții a fost formată din elevii: Bejinariu Alexandru, Horbuli Mihnea, Voiniciuc Vasile, Botez Serban, Visan Andrei, Clodninschi Darian, Grigore Eduard, Ciobîcă Vlad, Ursu George.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
767

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...