Sunt cei mai buni, dar au nevoie de ajutor: Trofeul Campionatului Naţional de Robotică a ajuns la Botoşani!

Sunt cei mai buni, dar au nevoie de ajutor: Trofeul Campionatului Naţional de Robotică a ajuns la Botoşani!
Nouă locuri I la probe, Locul I în clasamentul general, categoria A și B, și trofeul concursului! În perioada 22-25 aprilie, echipa de robotică de la Palatul Copiilor Botoșani a participat la Campionatul Național de Robotică "Cupa Chindiei" de la Târgoviște. La acest concurs au participat numeroase echipaje din licee, palate si cluburi ale copiilor precum si echipe universitare de prestigiu.

Roboții s-au întrecut în probe de viteză (urmăritori de linie), forță (mini-sumo, micro-sumo) și inteligență (labirint) pe 3 categorii de vârstă. Au participat la o categorie specială (A) roboți construiți în totalitate, inclusiv senzorii, exceptând doar bateriile și motoarele. În categoria B au intrat roboți ce conțineau kituri comerciale, create industrial.

La fiecare probă, un echipaj participa cu un singur robot și erau premiați doar primii trei clasați.

Înaintea competiției echipajele iși calibrează roboții pentru noile condiții de traseu pentru a putea obține performanța maximă.
Roboții botoșaneni s-au impus, chiar la diferențe foarte mari.
Astfel, la finalul concursului, echipa din Botoșani a obținut cele mai multe premii: 9 locuri I la probe, Locul I în clasamentul general categoria A și B, și trofeul concursului.

Echipa ce a facut posibilă această performanță a fost formaă din elevii:

Grigoruța Alexandru
Ilica Sebastian
Grigore Eduard
Ursu George
Botez Șerban
Ciobîcă Vlad
Vișan Andrei
Voiniciuc Vasile
Apetroaie Daniel
Petruc Andrei
Clodnischi Darian


Cu această ocazie, echipa din Botoșani a fost invitată  să participe la două concursuri de robotică organizate de universități: "RobotOlympics" și "Robochallenge" precum și la Concursul Internațional ROBOTOR. La edițiile anterioare ale acestor concursuri echipa botoșăneana a obținut numeroase premii, dar participarea din acest an este incertă din cauza lipsei fondurilor de deplasare.
"Sperăm să obținem sponsorizari în timp util, concursurile începand peste două săptămâni. Pentru a putea face față evoluției exponențiale în acest domeniu, echipa "PACO" din Botoșani construiește an de an noi roboți, mai rapizi, mai puternici, mai inteligenți, aproape dublând performanțele roboților din anul precedent", a precizat prof. Luisian Grigore, coodonatorul echipei de la Palatul Copiilor Botoşani.

Roboții construiți la Palatul Copiilor și-au demonstrat performanța la numeroase concursuri, inclusiv la cele universitare, avand în palmares și un loc I la o competiție internaționala de nivel universitar.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O studentă la Medicină s-a stins după trei săptămâni de comă. În sesiune suferise un anevrism. ”A fost un copil excepțional!”

astăzi, 10:01
7

A visat să devină medic, însă visul s-a spulberat în ziua în care Miruna Ioana a suferit un anevrism. Din acea zi nu și-a mai revenit. A devenit pacientă în secția spital...

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
34

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
125

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...