Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

Pași pe scara valorilor, la Liceul "Demostene Botez" Trușești! FOTO

"Educația înseamnă a învăța să înveți, a învăța să trăiești, a învăța să gândești liber și critic, a învăța să iubești lumea și s-o faci mai umană, a învăța să te desăvârșești în și prin munca creatoare". (Edgar Faure)
    
Povatuiti de vorbele lui Edgar Faure, cunoscut politician, istoric, eseist francez, elevii Liceului "Demostene Botez" Trusesti  au sarbatorit intr-un  mod  inedit ziua de 5 octombrie - ”ZIUA MONDIALA  A EDUCATIEI “.

In cadrul proiectului “Pasi pe scara valorilor“ micutii din clasele a V-a si a VI-a cu  ajutorul machetelor au  imprimat pe scarile de acces ale elevilor cuvinte ce stau la baza dezvoltarii cultului educatiei, a copiilor in tineri responsabili; ex: Respect, Rabdare, Vointa, Toleranta, Prietenie, Harnicie, Sinceritate, Politete, Comunicare, Altruism, Darnicie.

Proiectul a fost stilizat  de picturi realizate de elevii mai mari si  talentati din clasele a IX a si a Xa , picturi ce incununeaza valorile, finalitatile si roadele educatiei primite in scoala.

Speranta participantilor la proiect  este ca  in acest mod vor sensibiliza si atrage toti colegii sa respecte si sa cultive valorile morale, spirituale si materiale ce stau la baza dezvoltarii lor in viitori adulti, responsabili pentru un viitor mai bun.

(Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1164

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
323

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
297

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...