Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 29 noiembrie va fi și un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de onoare lui Heike Lindlohr, fondatoarea asociaţiei germane Pfiitchenhoffnung e.V.
Potrivit reprezentanților Primăriei, în momentul de faţă situaţia la adăpostul public este una controlată. La Botoşani nu se mai fac eutanasieri din anul 2011, se desfăşoară campanii lunare de sterilizare atât pentru câini cât şi pentru pisici, de asemenea există programe de adopţie a câinilor.
"În mare parte, răspunzătoare pentru această situaţie este doamna Heike Lindlohr, fondatoarea asociaţiei germane Pfiitchenhoffnung e.V. care din anul 2013 s-a transformat într-un veritabil ocrotitor şi binefăcător al câinilor din adăpostul public din Botoşani. In urma unor informaţii găsite pe internet, Heike Lindlohr a lucrat la început cu membrii Asociaţiei Ador, ulterior colaborând direct cu structura DSPSA . Implicarea domniei sale a adus o nouă viziune în administrarea adăpostului însemnând totodată şi o economie substanţială la bugetul Primăriei. A crescut numărul adopţiilor canine, al sterilizărilor şi castrărilor câinilor din adăpost şi, mai mult, aceste campanii s-au extins, din 2016 fiind destinate în mod gratuit şi pentru câinii şi pisicile cu stăpân", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre de Consiliu Local.
Prin intermediul asociaţiei Pfotchenhoffnung e.V., Heike Lindlohr s-a implicat în livrarea a peste 255.000 kg de hrană pentru câinii din adăpost. S-au cumpărat boluri noi pentru hrana câinilor, găleţi pentru apă, dezinfectanţi, cuşti noi, paie pentru sezonul rece, vaccinuri. medicamente. Au fost reparate cuştile vechi, containerul ele depozitare pentru hrană. a fost pietruit chiar şi drumul de acces spre adăpost.
"O situaţie deosebită gestionată cu pricepere de Heike Lindlohr în toamna anului 2016 a dus la eradicarea unei epidemii de jigodie - boală contagioasă care ameninţa să afecteze toţi câinii aflaţi in adăpost în acel moment. Şi tot datorită implicării personale, sute de câini din adăpostul public şi-au găsit familii de adopţie, mai ales în străinătate. Ajutorul şi atenţia oferite de Heike Lindlohr şi de asociaţia Pfotchenhoffnung e.V. s-au extins şi pentru copiii din familiile defavorizate din Botoşani şi pentru Spitalul Judeţean Mavromati în secţia exterioară Săveni. Ca o recunoaştere a implicării, a tuturor activităţilor desfăşurate la Botoşani şi a rezultatelor obţinute, propunem acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului doamnei Heike Lindlohr", se mai menționează în raportul de specialitate.