Ministrul Educației anunță schimbări la BAC. Ce spune despre ora de începere a cursurilor

Ministrul Educației anunță schimbări la BAC. Ce spune despre ora de începere a cursurilor

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, la intalnirea cu primarii municipiilor, ca are in vedere modificarea examenului de Bacalaureat in ceea ce priveste liceele tehnologice.

"Liceul tehnologic este, dupa opinia mea, cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de invatamant, in acest moment. Ca urmare, incercam sa vedem cum putem sa-l regandim si sa-l transformam in liceu tehnologic dual, cu un Bacalaureat diferentiat. Este nivelul urmator de pregatire dupa scoala profesionala, si cred ca lucrul acesta trebuie sa-l facem si sa-l restructuram prin lege", a declarat Andronescu, la intalnirea cu primarii municipiilor, noteaza ziare.com.

Totodata, Andronescu a anuntat ca vrea schimbari si in ceea ce priveste laboratoarele in scoli, dar si legate de programul de incepere a orelor.

"Nu mai avem laboratoare in scoli si ma gandesc la o formula sa construim laboratoare mobile si de a deplasa aceste laboratoare de la o scoala la alta. Daca am putea sa gandim o formula prin care nu toate scolile sa inceapa la ora 8, sa incercam sa decalam programul si sa nu supra-aglomeram orasul", a explicat Andronescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
121

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
257

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...