Investiţii în trei unităţi de învăţământ din Botoşani pentru securitatea la incendiu

Investiţii în trei unităţi de învăţământ din Botoşani pentru securitatea la incendiu

Trei unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani vor beneficia de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală pentru dotarea cu echipamente în vederea obţinerii autorizaţiei se securitate la incendiu din partea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Consilierii locali au aprobat, luni, reactualizarea indicatorilor tehnico-economici în vederea obţinerii finanţării pentru trei unităţi şcolare.

Vor fi efectuate lucrări de modernizare pentru autorizarea la incendiu a Grădiniţei "Sf. Nicolae" Botoşani, valoarea estimată a investiţiei fiind 56.826 lei. Va fi achiziţionată o centrală alarmare incendiu, 11 detectoare de fum şi trei corpuri de iluminat de siguranţă.

La Seminarul Teologic "Sf. Gheorghe"valoarea investiţiei este estimată la 278.419 lei, unitatea urmând a fi dotată cu o centrală semnalizare la incendiu, 184 detectoare fum, detector multicritical şi sirenă.

La Grădiniţa nr. 22 Botoşan valoarea estimată a investiţiei este de 590.686 lei, urmând a fi achiziţionate de asemenea echipamente specifice pentru securitatea la incendiu, printre care 126 de detectoare pentru fum.

“În vederea semnării contractelor de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, a obiectivelor de investiţii unităţi de învăţământ preuniversitare şi preşcolare, este necesară reactualizarea indicatorilor tehnico-economici rezultatţi în urma întocmirii devizelor generale de către proiectanţi”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre aprobat de aleşii municipali.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...