Scutit la sport? Iată ce trebuie să faci în această oră!

Scutit la sport? Iată ce trebuie să faci în această oră!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a semnat un ordin pentru modificarea si completarea regulamentului cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Ordinul ministrului Educatiei Nationale nr. 3.027/2018 modifica si completeaza Anexa-Regulament-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar la Ordinul ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice nr. 5.079/2016 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP).

Potrivit noului regulament efectuarea serviciului pe scoala de catre elevi, folosirea notelor ca mijloc de coercitie si sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii vor fi interzise.

In noul regulament pentru elevi 2018 se mai precizeaza si ca „personalului din invatamant ii este interzis sa desfasoare sau sa incurajeze actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a copilului si viata intima, privata sau familiala a acestuia sau ale celorlalti salariati din unitate”.

Se schimba si regulile in ceea ce ii priveste pe cei scutiti de la orele de sport. Mai exact, pentru integrarea in colectiv a elevilor scutiti medical in timpul orei, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice care vor avea in vedere recomandarile medicale, de exemplu: arbitrarea, cronometrare, masurare, inregistrarea unor elemente tehnice sau tinerea scorului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
773

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...