Într-un sector din București, copiii vor primi inclusiv ceasuri cu buton de panică când ajung la școală!

Într-un sector din București, copiii vor primi inclusiv ceasuri cu buton de panică când ajung la școală!

Primăria unui sector din București s-a gândit, după drama de la Caracal, să ofere ceasuri cu buton de panică pentru elevii din clasele primare și de gimnaziu.

Timpul estimat de la apăsarea butonului și până la intervenția Poliției este de doar 3 minute. Dispozitivul poate fi primit gratuit de orice minor, dacă părinții semnează un acord la școală în acest sens.

Fie că se află la școală, pe drum spre casă sau în oricare altă locație, este suficient ca elevul să apese butonul SOS atunci când se simte în pericol și părinții vor fi apelați exact în acel moment. De asemenea, alarma va fi primită și la dispeceratul de poliție. Poliția va interveni dacă părintele confirmă, în urma convorbirii, că minorul este în pericol.

Timp de intervenție: cel mult 3 minute, susțin autoritățile

Încă de anul trecut, 5.000 de elevi din clasele primare din Sectorul 5 au primit câte un ceas cu buton de panică. Acum, edilul Daniel Florea a anunțat extinderea proiectului și pentru clasele V-VIII.

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, explică funcționarea ceasului: „Părintele pune presetat trei numere de telefon: mamă, tată, bunic... În momentul în care se apasă butonul de panică, se apelează în ordine aceste numere. Dacă nu răspunde niciunul din cele trei, automat răspunde Poliția locală, noi având deja aprins beculețul pe wall. Diferența între momentul în care se activează butonul de panică și momentul la care intervenim este de maximum 3 minute”.

Pentru a intra în posesia unui ceas cu buton de panică, părinții trebuie să se adreseze conducerii școlii în care învață copilul și să semneze un acord pentru ca informațiile despre minor și datele cu caracter personal să fie stocate în serverul Poliției locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
51

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
88

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
161

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...