Elevii botoșăneni intră în focul simulărilor pentru examenele naționale

Mii de elevi din județul Botoșani vor susține simulările pentru examenele naționale. 

Elevii botoșăneni intră în focul simulărilor pentru examenele naționale

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi cea a examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a începe luni.

La nivelul județului Botoșani, 10.936 elevi vor susține simulări, din care 4.718 la clasa a VIII-a, 3.102 la clasa a XI-a, 3.116 la clasa a XII a. 

În 105 unități de învățământ se va derula simularea pentru clasa a VIII-a și în 28 se va derula simularea la clasele XI-XII.

Calendarul simulărilor:

13 martie 2017: proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a  - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

14 martie 2017: proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

16 martie 2017: proba scrisă la matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) - proba obligatorie a profilului - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

17 martie 2017: proba E)d) - proba la alegere a profilului și specializării - Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a)

Rezultatele se vor afișa în data de 31 martie.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Judeţean a făcut public proiectul de buget, pe 2018. Ce sume vor fi alocate!

astăzi, 12:45
134

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut public proiectul de buget pentru anul 2018, care urmează a fi aprobat de aleşii judeţeni după perioada de dezbatere publică.Potrivit documentului, venit...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

astăzi, 07:55
2864

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculu...

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
966

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...