Elevii botoșăneni nu au fugit de simularea examenelor naționale

Prezență crescută la Botoșani în prima zi de simulare a examenelor naționale, la proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Elevii botoșăneni nu au fugit de simularea examenelor naționale

Potrivit reprezentanților Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, 10.295 de elevi au susținut simularea, dintre care 4.439 de elevi de clasa a VIII-a, reprezentând 94,09%, 2.936 de elevi de clasa a XI-a (96,65%) și 2.920 de elevi de clasa a XII-a (93.71%).

"Nu au fost semnalate incidente sau alte evenimente", a precizat Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Simulările continuă până pe data de 17 martie, în data de 31 martie urmând a fi afișate rezultatele.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

 

 

Spune-ne opinia ta